"Spartaks" uzvar "Ventspils" futbolistus; Vukičevičs atkāpjas no amata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Jūrmalas "Spartaka" futbolisti sestdien svinēja uzvaru rezultatīvā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā, pametot turnīra kopvērtējuma pēdējo vietu. Pēc zaudējuma no amata atkāpās Kurzemes kluba galvenais treneris Dejans Vukičevičs.

Jūrmalnieki savā laukumā ar 4:3 (1:1) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni "Ventspili".

Rezultātu šajā mačā atklāja viesi, desmitajā minūtē pēc Ingara Stugļa piespēles no vārtu priekšas ar galvu precīzi sitot Ēliu Monteiru Batistam. Tiesa, 41.minūtē pēc Ričlorda Enina piespēles Nemanja Belakovičs no aptuveni 12 metriem panāca neizšķirtu.

Serbu pussargs Belakovičs guva arī nākamos vārtus, 56.minūtē ar planējošu sitienu no apmēram 20 metriem raidot bumbu tīklā. Tomēr piecas minūtes vēlāk Jevgeņijs Kazačoks arī ar tālu sitienu izlīdzināja rezultātu, bet vēl pēc sešām minūtēm "Spartaka" spēlējošais ģenerāldirektors Edgars Gauračs no soda laukuma robežas raidīja bumbu devītniekā un panāca 3:2 laukuma saimnieku labā.

73.minūtē viesi nonāca mazākumā, bet pēc trim minūtē Kasparu Svārupu soda laukumā kavēja Gints Freimanis, tādējādi uz jūrmalnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" devās izpildīt Tosins Aijeguns, kurš bija nekļūdīgs un panāca 3:3 uz rezultāta tablo. Tiesa, pēc sešām minūtēm "pendele" tika nozīmēta uz "Ventspils" vārtiem, to realizējot Eninam. Mača noslēdzošajās minūtēs "Spartakam" pēc pretuzbrukumiem bija iespējas gūt piektos vārtus, taču tās palika neizmantotas.

Jūrmalas klubs sezonu iesācis neveiksmīgi, jo astoņās spēlēs bija guvis tikai divas uzvaras, kas lika atrasties tabulas lejasgalā. Savukārt "Ventspils" šobrīd cīnās par iekļūšanu kopvērtējuma labāko trijniekā.

Melnkalnes speciālists Dejans Vukičevičs sestdien preses konferencē paziņoja par atkāpšanos no "Ventspils" galvenā trenera amata, aģentūrai LETA apstiprināja kluba izpilddirektors Sergejs Usačovs.

51 gadu vecais Vukičevičs pie "Ventspils" stūres stājās pērn, kad pēc izmaiņām kluba vadībā netika turpināta sadarbība ar Polu Ašvortu. Vukičeviča vadībā ventspilnieki kļuva par Latvijas vicečempioniem un iekļuva Latvijas kausa finālā, cīņās par abām trofejām atzīstot "Riga" pārākumu.

Vēl sestdien pieredzējušais Latvijas futbola treneris Aleksandrs Starkovs debitē pie "Liepājas" komandas stūres, "Optibet" virslīgas mačā vienībai uzņemot kopvērtējuma līderi RFS.

Šīs kārtas izspēle sākās piektdien, kad "Daugavpils" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta" futbolistus, bet čempione "Riga" savā laukumā nospēlēja 1:1 ar "Jelgavu". Šo kārtu izlaiž "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 19 punktiem deviņās cīņās seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem astoņos mačos ir "Valmiera Glass"/ViA. Ceturto vietu ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem "Daugavpils", no kuras par punktu atpaliek astoņas cīņas aizvadījusī "Ventspils". Pirmo sešinieku ar 11 punktiem deviņās spēlēs noslēdz "Jelgava", tālāk ar deviņiem punktiem ir "Spartaks", septītā ar septiņiem punktiem astoņos mačos ir "Liepāja", kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu