Timma sekmē "Himki" uzvaru Vienotās līgas izslēgšanas turnīra ievadā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.ru

Latviešu basketbolists Jānis Timma svētdien palīdzēja Maskavas apgabala "Himki" komandai ar uzvaru sākt VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīru.

"Himki" ceturtdaļfināla pirmajā mačā savā laukumā pārliecinoši ar 82:59 (24:17, 15:17, 22:13, 21:12) uzvarēja "Astana" komandu, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus. Viņš grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem.

Vēl latvieša kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, trīs pārtvertas bumbas, divi bloķēti metieni, trīs piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

"Himki" sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Aleksejs Šveds.

Timma ir vienīgais latvietis Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, jo pirms tam ārpus tā palika Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej", Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēja deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu