Mančestras "City" pirms pēdējās kārtas atgriežas premjerlīgas līderpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Mančestras "City" pirmdien svinēja uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas priekšpēdējās kārtas mačā, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Pērnā gada čempione Mančestras "City" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Lesteras "City".

Laukuma saimnieki pirmajā puslaikā pakāpeniski palielināja savu spiedienu, tomēr uzbrukumi ar rezultatīviem sitieniem nenoslēdzās, turklāt lieliski vārtos spēlēja Kaspers Šmaihels. Otrā puslaika vidū pēc Serhio Agvero sitiena Šmaihels izvilka bumbu no vārtu stūra, neļaujot mājiniekiem atklāt cīņas rezultātu.

Tiesa, nedaudz vēlāk, spēles 70.minūtē Šmaihels tomēr kapitulēja, ar skaistu tālsitienu ārpus soda laukumam izceļoties Vensānam Kompanī. Atlikušajā laikā Mančestras vienība nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 1:0.

Pirms pēdējās kārtas premjerlīgas līdere Mančestras "City" tuvāko sekotāju "Liverpool" apsteidz par vienu punktu. Premjerlīgas pēdējā kārtā svētdien Mančestras futbolisti viesosies pie Braitons un Houvas "Albion", bet "Liverpool" savā laukumā tiksies ar Vulverhemptonas "Wanderers".

"Liverpool" futbolisti sestdien viesos ar 3:2 (2:1) pārspēja Ņūkāslas "United" vienību, uz pāris dienām atgūstot vadību kopvērtējumā.

Vēl no vadošajām komandām Totenhemas "Hotspur" gandrīz puslaiku spēlēja deviņu vīru sastāvā un ar 0:1 (0:0) viesos piekāpās "Bournemouth" vienībai. Mājinieki uzvaru izrāva mača kompensācijas laikā.

Citviet vietu premjerlīgā zaudēja Kārdifas "City", kas mājās ar 2:3 (1:2) piekāpās Londonas "Crystal Palace". Premjerlīgu pametīs arī Londonas "Fulham" un Hadersfīldas "Town" komandas.

Tikmēr Mančestras "United" svētdien izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Hadersfīldas "Town" un zaudēja izredzes nākamajā sezonā spēlēt UEFA Čempionu līgā.

Tikmēr citā svētdienas spēlē drošu uzvaru guva Londonas "Chelsea", kas savā laukumā ar 3:0 (0:0) apspēlēja "Watford" futbolistus, visus vārtus gūstot otrajā puslaikā.

Uzvara ļāvusi "Chelsea" komandai pakāpties uz kopvērtējuma trešo vietu, turklāt šis klubs svētdien nodrošināja dalību UEFA Čempionu līgas turnīrā, jo viena no tās konkurentēm Londonas "Arsenal" savu skatītāju priekšā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Braitonas un Houvas "Albion".

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 95 punktiem 37 spēlēs ir Mančestras "City" komanda, no kuras par punktu atpaliek "Liverpool". Trešā ar 71 punktu ir Londonas "Chelsea", kas par punktu apsteidz Totenhemas "Hotspur". Piektā vieta un 67 punkti ir Londonas "Arsenal", kamēr pirmo sešinieku ar 66 punktiem noslēdz Mančestras "United".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu