Rīgas dome tuvākajā laikā lems, vai finansiāli atbalstīt EČ basketbolā sievietēm norisi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolistes
Latvijas izlases basketbolistes Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes deputāti tuvākajās nedēļās lems, vai finansiāli atbalstīt Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm norisi Rīgā, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Oļega Burova (GKR) pārstāve Baiba Gailīte.

Viņa norādīja, ka Rīgas dome 17.aprīlī saņēmusi Latvijas Basketbola savienības (LBS) vēstuli ar lūgumu sniegt finansiālu atbalstu čempionāta rīkošanai. Patlaban no domes budžeta čempionāta rīkošanai ir paredzēts 50 000 eiro atbalsts, taču LBS lūgusi to palielināt līdz 150 000 eiro.

"Rīgas pilsētai ir svarīga čempionāta norises kvalitāte un sporta sabiedrības atzinība, jo Eiropas sieviešu čempionātam būs pievērsta visas starptautiskās basketbola sabiedrības uzmanība. Tieši Rīga būs tā vieta, kur visas Eiropas sieviešu basketbola komandas cīnīsies par ceļazīmēm uz Tokijas olimpiskajām spēlēm," atzīmējis Burovs.

Par atbalstu čempionāta rīkošanai plānots lemt tuvākajā Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Kā ziņots, LBS valde iepriekš apgalvoja, ka ir apdraudēta Eiropas sieviešu čempionāta norise Rīgā un basketbolistu izredzes kvalificēties 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

LBS prasīja papildus līdzekļus no valsts un pašvaldības, jo esot izveidojies turnīra izmaksu sadārdzinājums 274 240 eiro apmērā. Ministru kabinets nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem EČ basketbolā sievietēm finālturnīra organizēšanai Rīgā piešķirt 90 000 eiro, pārējos līdzekļus mudinot LBS meklēt piesaistot sponsorus vai citus finansējuma avotus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu