Roberts Bukarts: Pērn Latvija nebija tālu no tā, lai iekļūtu pusfinālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Bukarts
Roberts Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase pērn pasaules čempionātā nebija tālu no tā, lai iekļūtu pusfinālā, uzskata uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš pagājušajā gadā bija komandas kapteinis.

Latvijas izlase pērn pasaules čempionātā apakšgrupas noslēdzošajā spēlē ar 1:0 uzveica turnīra mājinieci Dāniju, kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas izlase ar rezultātu 2:3 piekāpās Zviedrijas hokejistiem, kuri turnīra tupinājumā kļuva par pasaules čempioniem.

"Viniem (dāņiem) uz papīra bija ļoti laba komanda. Uz spēli bija daudz cilvēku, medijos sacelta ažiotāža. Es teiktu, ka bijām labāka komanda - mērķtiecīgāka," intervijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā citēts Bukarts.

"Iekļūt ceturtdaļfinālā mums bija mazais sapnis. Nedomāju, ka bijām tālu no iekļūšanas arī pusfinālā," uzskata Latvijas izlases uzbrucējs.

Būdams valstsvienības kapteinis, Bukarts pērn pasaules čempionātā 8 mačos guva 2 vārtus un veica 2 rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs atzīmē, ka komandas panākumos allaž palīdz līdzjutēji.

"Viņi ir kā septītais spēlētājs, vienmēr mūs atbalsta," teica Bukarts. "Pērn pret Somiju mums nebija tā labākā spēle (zaudējums ar 1:8), bet viņi mūs skaļi atbalstīja, kaut arī zaudējām."

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam tiks paziņots trešdien, 8. maijā. Sagaidāms, ka Bukarts iekļūs sastāvā, tādējādi viņam šis būs jau 7. pasaules čempionāts karjerā.

Pašlaik 28 gadus vecais Bukarts debiju pasaules čempionātā piedzīvoja 2011. gadā, kad turnīrs arī notika Slovākijā. Debijas čempionāts viņam joprojām palicis spilgtā atmiņā.

"Tas bija mans pirmais pasaules čempionāts. Mēs sākām Bratislavā. Mūsu pirmā spēle bija pret Čehiju. Ar pirmo metienu guvu savus pirmos vārtus," atceras Bukarts.

Latvija to spēli zaudēja, piekāpjoties Čehijai ar 2:4. Pasaules čempionātā valstsvienība ieguva 13. vietu, bet Bukarts debijas turnīrā 6 spēlēs guva 3 vārtus.

2019. gada pasaules čempionāts Slovākijā startēs 10. maijā. Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs dienu vēlāk, cīnoties pret Austrijas hokejistiem.

Latvijas hokejisti B apakšgrupas spēles aizvadīs Bratislavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu