"VEF Rīga" un "Ventspils" aizvada LBL finālsērijas otro maču

CopyDraugiem X Whatsapp
Glens Kouzijs ("VEF Rīga") un Ingus Jakovičs ("Ventspils").
Glens Kouzijs ("VEF Rīga") un Ingus Jakovičs ("Ventspils"). Foto: vefriga.com

"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas trešdien galvaspilsētā aizvadīs "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas otro spēli. Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 20.00.

Pirmajā mačā svētdien Ventspilī uzvaru ar 81:75 svinēja "VEF Rīga", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

Pirms šī mača "Ventspils" komandas pieteikumā atgriezās iepriekš ilgāku laiku savainotais saspēles vadītājs Ārons Džonsons, bet "VEF Rīga" vienībā atkal spēlēt bija gatavi iepriekš traumas guvušie Mareks Mejeris un Roberts Stumbris.

Finālsērijā līdz četrām uzvarām mači pamīšus norisināsies Ventspils Olimpiskajā centrā un "Arēnā Rīga", nākamajām spēlēm notiekot 11. un 14.maijā. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 17., 19. un 21.maijā.

"Ventspils" finālsērijā piedalās 19.reizi 22 sezonu laikā, tai skaitā 17.reizi to dara ar pamatturnīra laikā izcīnītajām sava laukuma priekšrocībām. Desmit reizes tās palīdzējušas izcīnīt čempionu kausu, tai skaitā divreiz (2000. un 2009.gadā) savā laukumā izdevies gūt virsroku sērijas izšķirošajā septītajā spēlē.

"VEF Rīga" Latvijas finālsērijā piedalās desmito gadu pēc kārtas, iepriekšējās deviņās gūstot piecas uzvaras. Līdz šim tikai divas reizes startēts savā laukumā un abas reizes izcīnīta uzvara visā sērijā. Sākot no otrās pozīcijas, bilance bijusi trīs uzvaras un četri zaudējumi.

"Ventspils" izcīnīja pirmo vietu "OlyBet" Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīrā, sezonas gaitā piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Jau iegūta viena trofeja, uzvarot apvienotās līgas finālčetrinieka turnīrā. Starptautiskajā arēnā ventspilniekiem bija cienījams starts FIBA Čempionu līgā, paliekot uzvaras attālumā no izslēgšanas turnīra un piedzīvojot minimālu zaudējumu FIBA Eiropas kausa izcīņas astotdaļfinālā.

"VEF Rīga" Latvijas-Igaunijas līgā ieņēma otro vietu gan pamatturnīrā, gan finālturnīrā, titula mačā zaudējot tikai "Ventspilij". VTB Vienotajā līgā pēc divu gadu līdzdalības izslēgšanas turnīrā šoreiz rīdzinieki netika labāko astoņniekā.

"Ventspils" - "VEF Rīga" Latvijas čempionāta finālsērijā tiekas astoto reizi pēdējo deviņu gadu laikā. Līdz šim bilance bijusi 5-2 rīdzinieku labā.

Šosezon pamatturnīrā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja "Ventspils" - 13.oktobrī Rīgā ar 90:89 un 29.decembrī Ventspilī ar 61:59. Latvijas-Igaunijas līgas finālmačā ventspilnieku pārsvars bija vēl lielāks - 102:80.

"Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers "zelta sērijā" komandu vada sesto reizi. Trīsreiz viņam izdevies uzvarēt - 2014. un 2018. gadā ar "Ventspili", 2016. gadā ar "Valmiera"/ORDO komandu. Divreiz nācies zaudēt (2013. un 2015. gadā ar "Ventspili"). Jānim Gailītim "VEF Rīga" galvenā trenera statusā šī ir ceturtā finālsērija pēc kārtas - uzvarēt izdevies vien 2017.gadā.

Seši spēlētāji karjeras laikā finālsērijā spēlējuši abu klubu sastāvos - rīdzinieku krāsas pārstāv bijuši ventspilnieki Kristaps Janičenoks, Artis Ate un Andrejs Gražulis, bet "Ventspils" rindās spēlē bijušie "VEF Rīga" basketbolisti Ronalds Zaķis, Ingus Jakovičs un Jānis Bērziņš.

"Ventspils" - "VEF Rīga" kļuvis par populārāko pāri Latvijas līgas finālsērijās - par čempionu titulu komandas cīnās jau astoto reizi.

Pirmās finālspēles uzvarētāji 78% gadījumu (21 no 27) izcīnījuši čempionu titulu. Pēc neveiksmes ievadspēlē komandas spējušas atgūties sešas reizes, pa vienai arī "Ventspils" un "VEF Rīga".

Kā divas labākās pašmāju vienības Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā "Ventspils" un "VEF Rīga" ieguva automātiskas ceļazīmes uz LBL pusfinālu. "Ventspils" pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja "Jūrmala"/"Betsafe" komandu, bet "VEF Rīga" ar tādu pašu rezultātu uzveica "Ogres" basketbolistus.

Cīņā par bronzu ogrēnieši sērijā ar 3-0 uzveica jūrmalniekus, pirmo reizi kluba vēsturē tiekot pie LBL godalgām.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu