"Blues" hokejisti iekļūst Stenlija kausa Rietumu konferences finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Sentluisas "Blues" hokejisti
Sentluisas "Blues" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Vārtus otrajā pagarinājumā gūstot Patrikam Marūnam, Sentluisas "Blues" komanda otrdien sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālu.

"Blues" konferences pusfināla izšķirošajā, septītajā, spēlē savā laukumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Dalasas "Stars", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-3.

Spēles 14.minūtē ar metienu no zilās līnijas mājiniekus vadībā izvirzīja Vinss Dans, bet divarpus minūtes vēlāk "Blues" pazaudēja ripu pretī saviem vārtiem, kā rezultātā Matss Dzukarello izlīdzināja rezultātu.

Komandas aizspēlējās līdz pat otrajam pagarinājuma jeb mača 86.minūtei, kurā Sentluisas hokejisti izrāva uzvaru. Vispirms pa vārtiem no tuvas distances uzmeta Roberts Tomass, un pirmais pie atlēkušās ripas bija Marūns, kurš trieca to tīklā.

"Stars" vārtsargs Bens Bišops, spēlējot pret savu pirmo NHL komandu, atvairīja 52 no 54 pretinieku mestajām ripām, bet ar to nebija gana uzvaras izcīnīšanai.

"Blues" konferences finālā tiksies ar Kolorādo "Avalanche" un Sanhosē "Sharks" pāra uzvarētāju. Arī šajā sērijā pēc sešiem mačiem rezultāts ir neizšķirts 3-3.

Savukārt Austrumu konferences finālā spēkosies Bostonas "Bruins" un Karolīnas "Hurricanes".

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Šīs abas komandas jau izstājušās no šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu