Freimanis Grieķijas regulāro čempionātu noslēdz ar desmit gūtiem punktiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis trešdien Grieķijas augstākās līgas regulāro čempionātu noslēdza ar desmit gūtiem punktiem, kamēr savainotā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" neboikotēja savu maču un netika izslēgta no turnīra.

Freimaņa pārstāvētā Lemnosas "Ifaistos" komanda regulārā turnīra noslēdzošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 76:96 (15:27, 19:30, 19:19, 23:20) piekāpās "Lavrio" vienībai.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un divus no sešiem trejačiem.

Vēl Freimaņa kontā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, piecas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Savainojumu turpina ārstēt cits latviešu basketbolists Strēlnieks, bet viņa pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" trešdien savā laukumā ar rezultātu 86:59 (24:15, 26:15, 22:18, 14:11) pieveica Patras "Promitheas".

Pastāvēja risks, ka šī spēle gan varētu nenotikt, jo sākotnēji uz to tika nozīmēts "Olympiakos" klubam nevēlams tiesnesis Panagiotis Anasotopuls. Pirejas vienība tādā gadījumā gatavojās boikotēt spēli, tomēr soģis atteicās no šīs cīņas apkalpošanas, jo otrdien pie viņa mājām sapulcējās "Olympiakos" līdzjutēji un skandēja rupjus saukļus.

Tiesa, trešdien nenotika "Olympiakos" niknākās sāncenses Atēnu "Panathinaikos Opap" spēle pret "Kymis". Šis titulētais klubs, protestējot pret Pirejas vienības spēles tiesneša maiņu, piedraudējis vairs nespēlēt Grieķijas čempionātā.

"Mēs nespēlēsim Grieķijas čempionātā, kamēr turnīrā būs terorisms un noteikumu nepildīšana, ko tik ļoti vēlas "Olympiakos"," teikts "Panathinaikos Opap" paziņojumā.

"Olympiakos" šosezon jau vienu spēli boikotējusi, bet atkārtotas šādas rīcības gadījumā tā tiktu izslēgta no Grieķijas augstākās līgas.

Grieķijas čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 24 uzvarām 25 spēlēs Atēnu "Panathinaikos Opap". Savukārt "Olympiakos", kam iepriekš tika atņemti astoņi punkti, ar 23 uzvarām 26 mačos bija sestā, bet uzreiz aiz tās a3 panākumiem bija "Ifaistos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu