Nav skaidrības par Žagara un Ķilpa līdzdalību U-19 Pasaules kausa izcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: FIBA.com

Latvijas U-19 vīriešu izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis nosaucis 16 kandidātus startam Pasaules kausa izcīņā, sastāvā iekļaujot visus 12 pērnā gada Eiropas vicečempionus, tiesa, šobrīd nav pilnīgas skaidrības par Artūra Žagara un Kristapa Ķilpa līdzdalību.

Treniņnometne Rīgā sāksies 27.maijā, tajā paredzētas septiņas pārbaudes spēles ar Krievijas, Lietuvas, Austrālijas un Ķīnas U-19 izlasēm, kā arī Igaunijas U-20 komandu.

"Kandidātu sarakstā iekļauti visi 12 spēlētāji, kuri pērn Eiropas U-18 čempionātā izcīnīja otro vietu un ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu. Klāt nākuši Rodrigo Būmeisters un Rainers Hermanovskis, kuri pērn piedalījās sagatavošanās posmā, kā arī Niks Līnis un Ralfs Lācis, kuri labi sevi parādīja aizvadītajā klubu sezonā. Savainojuma dēļ šoreiz nevarēs palīdzēt Niks Salenieks. Arī komandas vadībā saglabājām komandu, kas strādāja pērn Eiropas čempionātā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Visocka-Rubeņa teikto.

"Sekojot basketbolistu sniegumam LBL un Jaunatnes līgā, uzmanību piesaistīja vēl vairāki 2000.gadā dzimuši spēlētāji, kā arī gadu jaunāki puiši. Tomēr ar U-18 izlases galveno treneri Raimondu Feldmani esam vienojušies, ka 2001.gadā dzimušajiem prioritāte būs U-18 izlase. Savukārt vairākiem 2000.gadā dzimušajiem būs iespēja pretendēt uz vietu U-20 izlasē," stāsta treneris.

No pērnā gada vicečempioniem šajā sezonā operāciju pārcieta Žagars, kā arī smagi savainojumi bija Ķilpam un Oskaram Hlebovickim. Žagars U-18 Eiropas čempionātā vidēji mačā guva 18,9 punktus, veica 6,3 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,9 bumbas, tiekot iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

"Pagaidām nav pilnīgas skaidrības par Žagara un Ķilpa līdzdalību. Nav šaubu par viņu vēlmi spēlēt, bet abiem bijuši savainojumi," atzīst treneris. 

Turklāt Ķilps ir viens no potenciālajiem U-18 izlases līderiem, un nav skaidrības par viņa iespējām piedalīties divos čempionātos. Turpinām komunikāciju ar spēlētāju klubiem un pārstāvjiem," skaidro Visockis-Rubenis.

Septiņi spēlētāji sezonu pavadījuši Spānijā.

"Komunicēju ar katru, zinu statistiku un esmu redzējis video. Labas sezonas bijušas Artūram Kurucam un Anrijam Miškam, vērtīgu pieredze ieguvis Armands Berķis. Būs interesenti novērtēt, kā progresējuši Valters Vēveris, Ojārs Bērziņš un Mārtiņš Šteinbergs, kuri pērn daudz spēlēja Latvijas pieaugušo komandās, bet šosezon - Spānijas jauniešu sistēmā," secina izlases stūrmanis.

No 20.maija jaunajiem basketbolistiem būs iespēja brīvprātīgi trenēties fiziskās sagatavošanas speciālista Ērika Visocka vadībā. Treniņnometne Mežaparka bāzē sāksies 27.maijā, bet uz to neaicinās visus kandidātos iekļautos.

"Būs vērtīgas pārbaudes spēles. Ļoti svarīgi būs paveikt savu mājas darbu - kvalitatīvi sagatavoties, atjaunot komandas garu, kas pērnvasar ļoti palīdzēja sasniegt mērķi Eiropas čempionātā. Gatavosimies nopietni, uz Pasaules kausu brauksim ne tikai piedalīties - gribam cīnīties par augstiem mērķiem," uzsver Visockis-Rubenis.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam.

Latvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut"/"Prat", Spānija) Ojārs Bērziņš (Mursijas UCAM, Spānija), Rodrigo Būmeisters, Rainers Hermanovskis, Niks Līnis (visi - "Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Valters Vēveris, Armands Berķis (abi - Andoras "Morabanc", Spānija), Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne (abi - "Ventspils"), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Anrijs Miška (Salamankas "Tormes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija / "Ogre"), Ralfs Lācis ("Ventspils Augstskola").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu