"Warriors" pieveic Hjūstonas "Rockets" un iesoļo konferences finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Iepriekšējo divu gadu čempione Goldensteitas "Warriors" piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla sestajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 118:113 (27:28, 30:29, 25:30, 36:26) pieveica Hjūstonas "Rockets" un sasniedza nākamo kārtu.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" guva virsroku ar 4-2. Šī komanda konferences finālu sasniegusi jau piekto gadu pēc kārtas, kamēr tieši "Rockets" basketbolistus tā "play-off" turnīrā uzvarējusi ceturto reizi no pēdējām piecām sezonām.

Teicamu otro puslaiku "Warriors" rindās aizvadīja Stefans Karijs, kurš visus savus 33 punktus guva tieši cīņas otrajā daļā, bruģējot komandas ceļu pretī uzvarai. Vēl 27 punktus viesiem pievienoja Klejs Tompsons.

Abiem "Warriors" līderiem bija jāstājas komandas zvaigznes Kevina Duranta vietā, jo viņš pašlaik ārstē muskuļa savainojumu. Vienība gan cer, ka uzbrucējs atgriezīsies uz Rietumu konferences finālu.

"Zinājām, ka kādā brīdī mums radīsies iespēja uzvarēt spēli. Sagaidījām šo brīdi un to izmantojām," priecīgs pēc uzvaras bija Karijs. "Mums pietrūkst Duranta, taču zinām, ka viņš atgriezīsies. Visu izslēgšanas turnīru viņš bijis labākais spēlētājs līgā un ir mūs vilcis, tāpēc mazākais, ko varējām darīt, bija sasniegt nākamo kārtu."

Savukārt "Rockets" labā 35 punktus iemeta iepriekšējās sezonas vērtīgākais basketbolists Džeimss Hārdens, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet 27 punkti un 11 atlēkušās bumbas Krisam Polam.

Vēl ceturtās ceturtdaļas ievadā "Rockets" atradās vadībā, tomēr tās vidusdaļā "Warriors" izvirzījās priekšgalā. Savukārt 36 sekundes pirms beigām, rezultātam esot 107:104, Tompsons realizēja ļoti svarīgu tālmetienu, kas noslēgumā viesiem arī nodrošināja uzvaru.

Otrā Rietumu konferences pusfināla sērijā rezultāts starp Denveras "Nuggets" un Portlendas "Trail Blazers" komandām ir neizšķirts 3-3.

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu