Rūdolfs Balcers: Iemetām smukus golus

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Rūdolfs Balcers pasaules hokeja čempionāta ievadmačā Bratislavā (Slovākija) pret Austrijas izlasi sestdien izcēlās ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Latvijas komandai izcīnīt uzvaru ar 5:2. Viņš neslēpa, ka visi vārti tika gūti skaisti. 

"Pirmie divi periodi bija pasmagi, viņi baigi skrēja," žurnālistiem sacīja Balcers. "Trešajā trešdaļā sākām mest iekšā un bija okei. Pašam izdevās gūt vārtus un izdarīt pāris piespēles. Trīs laikam."

Balcers laukumā pavadīja 18 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā veica sešus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. 

"Rodžers [Rodrigo Ābols] labi ielika, arī Ķēniņš [Ronalds] un Ginča [Gints Meija] riktīgi forši trāpīja. Smuki goli," teica Balcers. "Nezinu vai čaļi piedomāja, ka šim vārtsargam jāmet pa augšu, bet ģērbtuvē to minēja."

22 gadus vecais uzbrucējs otrajā čempionātā pēc kārtas guva Latvijas valstsvienības pirmos vārtus. 

"Kādam ir jāsāk mest iekšā. Tā sanāca. Labi izspēlējām vairākumu, kas šodien labi gāja," pastāstīja Balcers. "Pretiniekam iedeva piecu minūšu noraidījumu. Ja nebūtu iemetuši, būtu sūdīgi, bet labi, ka tikām pie vārtiem."

Trešajā trešdaļā Latvijas komanda iemeta četrus vārtus. Galvenais treneris Bobs Hārtlijs gan pirms tās hokejistiem neesot licis mainīt taktiku vai spēlēt savādāk. 

"Zinājām, ka austrieši baigi skrien, bet visus trīs periodus viņi tā nevarēs," pauda Balcers. "Spēlējām to hokeju, kuru mēs spēlējām pirmajā un otrajā periodā. Ja mēs tā spēlējam, varam uzvarēt visus mačus. Pirms spēles bija neliels uztraukums. Nevarētu teikt, ka viss ķermenis drebēja, bet iekšēji sajūtas bija patīkamas."

Svētdien Latvija spēkiem mērosies ar Šveices izlasi, kas turnīra ievadā ar 9:0 sagrāva Itāliju. 

"Tagad nepieciešams normāli paēst, izgulēties un jādodas atkal cīņā," uzsvēra Balcers, kurš ar četriem rezultativitātes punktiem pašlaik ir dalītā līderpozīcijā starp visiem turnīra dalībniekiem. 

Skaista uzvara!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu