Hārtlijs: Balcers ar ripu darbojas kā burvis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs.
Bobs Hārtlijs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ar ripu darbojas gluži kā burvis, kopā ar Rodrigo Ābolu un Ronaldu Ķēniņu sestdien uzvarētajā pasaules čempionāta mačā pret Austriju veidojot vienības pamatspēku uzbrukumā.

Latvijas hokeja izlase savā pasaules čempionāta pirmajā apakšgrupas cīņā ar 5:2 uzvarēja Austriju, bet Balcers izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm partneriem.

Pēc čempionāta pirmā mača Hārtlijs sarunā ar žurnālistiem uzsvēra visas komandas ieguldījumu, izceļot arī redzamākos līderus.

"Jūs paši redzējāt spēli. Cīnījās visa komanda, panākot vēlamo rezultātu. Rūdolfs [Balcers] ar ripu darbojas kā burvis. Tā viņu pati atrod, viņš atrod ripu. Šodien kopā ar Ķēniņu un Ābolu viņi veidoja mūsu galveno spēku uzbrukumā," cīņu rezumēja treneris.

"Arī Teodora Bļugera ieguldījums uzvarā bija mizlīgs. Viņš ir ļoti gudrs centra uzbrucējs, lieliski darbojas abās laukuma pusēs. Domāju, ka spēles lūzuma punkts bija tas, ka viņi iemeta pirmie, bet mēs spējām tūlīt pat atbildēt ar vārtiem. Turklāt nevis vieniem, bet diviem."

 

Vienus no pieciem vārtiem pret Austriju guva arī Latvijas komandas kapteinis Lauris Dārziņš. Hārtlijs pauda milzu prieku par to, ka Lauris beidzot spēlē pasaules čempionātā viņa vadībā.

"Dārziņa spēlēšanu izlasē gaidīju ilgi. Pēc tam, kad viņš pēdējā pārbaudes mačā pirms 2017.gada turnīra guva smagu traumu, nepārtraukti ar viņu saglabāju kontaktu. Laurim ir izcils ātrums, viņš lieliski pārvalda ripu, pieņem lēmumus un pārredz laukumu. Lielākais Dārziņa devums šai jaunajai komandai ir viņa pieredze," sacīja Hārtlijs.

Latvijas izlases treneris atkārtoti uzvēra, ka komandas mērķis šajā čempionātā ir iekļūt ceturtdaļfinālā, tāpēc par uzvaru pār Austriju nedrīkst pārlieku priecāties. Tā esot nozīmīga uzvara, taču galvenās cīņas tikai gaidāmas.

Nākamo spēli Latvijas izlases hokejisti aizvadīs jau svētdienas vakarā, kad plkst.21.15 pēc Latvijas laika spēkosies pret Šveici. Šī spēle apakšgrupu turnīra beigās var arī izšķirt Latvijas tikšanu vai netikšanu kārotajā ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu