Masaļskis par spēli pret Šveici: Viss būs atkarīgs no tā, kurš mazāk kļūdīsies

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Viss būs atkarīgs no tā, kurš mazāk kļūdīsies un kurš labāk pildīs spēles uzdevumu," tā pirms pasaules čempionāta (PČ) grupas turnīra otrās spēles (plkst. 21.15) Bratislavā pret Šveices valstsvienību sacīja Latvijas izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis. 

"Šveice ir ļoti ātra, ļoti laba komanda ar labiem izpildītājiem. Mums diezgan grūti gāja pret viņiem abās pārbaudes spēlēs, bet ir daudz labu lietu, kuras mēs no tām varam paņemt - izanalizēt un pielāgot savu spēli, lai šoreiz būtu daudz vieglāk," žurnālistiem uzsvēra Masaļskis. 

Pirmajā no pārbaudes spēlēm Šveices komanda Latviju pieveica ar 4:1, otrajā bija pārāka ar 2:0. Tās Latvijas izlasei bija noslēdzošās pārbaudes sagatavošanās posmā. 

 

"Mums jāatceras, ka jāmet pa vārtiem. Spēlē pret Austriju sākām labi mest un sakrita vārti," norādīja Masaļskis. "Domāju, ka jāņem līdzi arī emocijas no pirmās spēles. Pilnas tribīnes un tas iedos pacēlumu."

Šveice turnīra ievadā ar 9:0 sagrāva Itālijas hokejistus, kamēr Latvija ar rezultātu 5:2 pieveica Austriju. 

"Šveicieši ir ļoti ātri, meistarīgi hokejisti. Viņi ātri maina slidojuma virzienu, mums būs jābūt ļoti tuvu viņiem, nedrīkst dot viņiem laiku. Meistarības šveiciešiem ir daudz, tāpēc mums jābūt viņiem virsū, lai rastos problēmas ar kaut kā izveidošanu," norādīja Masaļskis. 

 

Latvijas komandas vārtus pret Šveici sargās Elvis Merzļikins, kurš teju divus mēnešus ir bez spēļu prakses. 

"Pārbaudes spēlēs strādājām pie savām sistēmām un centāmies atstrādāt savu zīmējumu," teica Masaļskis. "Domāju, ka Šveice pietiekami labi zina, ko mēs spēlējam un kā mēs spēlējam. Tajā pašā laikā arī mēs zinām kā viņi spēlē. Viss būs atkarīgs no tā, kurš mazāk kļūdīsies un kurš labāk pildīs spēles uzdevumu."

No rīta hokejisti, treneri skatījušies video, analizējot Šveices sniegumu. Ar veselību hokejistiem viss ir kārtībā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu