Baumanis slavenajā Spā trasē izcīna piekto vietu PČ posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien slavenajā Spā trasē Beļģijā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta trešā posma finālā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Baumanis finālā startā bija ceturtais, bet ātri pakāpās uz trešo pozīciju, taču jau pirmajā līkumā viņam aizmugurē ietriecās brits Līams Dorens. Pēc pirmā apļa Baumanis devās "Džokera" aplī, trasē atgriezdamies ceturtajā pozīcijā.

Uz brīdi viņš zaudēja savu pozīciju zviedram Timijam Hansenam, taču ātri to vien atguva. Tiesa, līdz finišam zviedrs viņam pabrauca garām, tādējādi Baumanis finišēja piektajā vietā.

Uzvaru posmā svinēja krievs Timurs Timerzjanovs, otrais bija norvēģis Andrēass Bakerūds, bet trešo vietu ieņēma soms Joni Vīmans. Tālāk bija Hansens, piekto vietu ieņēma Baumanis, bet sestais bija Dorens.

Pirmajos divos šīs sezonas posmos Baumanis bija attiecīgi piektais un sestais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 69 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 58 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr uz trešo vietu ar 53 punktiem pakāpies Timerzjanovs, bet Baumanis ar 52 punktiem saglabā ceturto pozīciju, kamēr piektais ar 51 punkti ir Bakerūds. Savukārt Reinis Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 17.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu