Šveices hokeja izlases zvaigzne Josi: Latvijai ir ļoti laba komanda (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Romāns Josi
Romāns Josi Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no Šveices hokeja valstsvienības līderiem Romāns Josi pēc svētdien izcīnītās uzvaras 3:1 pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā pār Latvijas izlasi norādīja, ka Latvijai ir ļoti laba un smagi strādājoša komanda. 

"Latvijai ir ļoti laba komanda. Pret mums tā spēlēja augstā līmenī, presingoja, smagi strādāja un rādīja ātru hokeju," pēc spēles TVNET sacīja Josi. "Mēs zinājām, ka nebūs viegli."

Pie otrajiem zaudētajiem vārtiem, kuros ar rezultatīvu piespēli atzīmējās tieši Josi, Latvijas komandas treneru korpuss pieprasīja video atkārtojumu. Šveicietis norādīja, ka bijis pārliecināts, ka vārti tika gūti noteikumu robežās. 

"Es zināju, ka vārtus ieskaitīs. Jā, biju par to diezgan drošs. Nedomāju, ka notika vārtsarga bloķēšana," skaidroja 28 gadus vecais Josi. 

2013. gada pasaules čempionātā viņš bija vērtīgākais spēlētājs, sestdien mačā pret Itāliju (9:0) izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, pārstāvot Nešvilas "Predators", Josi ar 15 vārtiem un 41 rezultatīvu piespēli bija 9. rezultatīvākais aizsargs.

"Latvija tiešām demonstrēja labu, agresīvu spēli. Īpaši jau pirmajā trešdaļā. Ar otro periodu mēs uzlabojām savu sniegumu un spējām novest maču līdz uzvarai," skaidroja Josi. "Mūsu otrais vārtu guvums kļuva par panākuma atslēgas momentu, bet arī pirms tam bija labas iespējas, jo spēlējām vairākumā, taču vairākkārt glāba Elvis [Merzļikins]."

Josi divas reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē (2016. un 2019. gadā), kā arī palīdzējis Šveicei izcīnīt sudraba medaļas pasaules čempionātos 2013. un 2018. gadā.

 

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs otrdien, 14. maijā, pret Itālijas hokejistiem. Mača sākums plkst. 17.15 pēc Latvijas laika.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu