"Raptors" un "Trail Blazers" uzvar septītajās spēlēs, iekļūstot konferenču finālos

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: Reuters/ScanPix

Kavai Lenards ar pēdējās sekundes metienu svētdien nodrošināja Toronto "Raptors" komandai iekļūšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences finālā, kamēr Rietumos šo fāzi sasniedza arī Portlendas "Trail Blazers".

Austrumu konferences pusfināla izšķirošajā - septītajā - spēlē "Raptors" savā laukumā ar 92:90 (18:13, 26:27, 23:24, 25:26) pieveica Filadelfijas "76ers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Uzvaru šajā spēlē un visā sērijā "Raptors" nodrošināja pēdējā sekundē, kad izšķirošo metienu no vairāku metru distances realizēja Lenards, turklāt bumba pirms nonākšanas grozā vairākkārt atsitās pret stīpu.

"Veiksme bija manā pusē. Centos veikt tik labu metienu, cik vien varēju. Bumba mīksti atlēca pret stīpu un nonāca grozā," gandarīts bija Lenards.

Abas vienības svētdien aizvadīja ļoti sīvu maču, nevienai no tām nespējot iegūt pat desmit punktu vadību, bet neizšķirtu 90:90 vien 4,2 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca "76ers" basketbolists Džimijs Batlers. Neizšķirti gan duelis nenoslēdzās, pēdējo vārdu sakot tieši Lenardam.

"Raptors" līderis šo maču noslēdza ar 41 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām, kamēr Seržs Ibaka pievienoja 17 punktus. Savukārt Paskāls Sjakams izcēlās ar 11 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Savukārt "76ers" labā ar 21 punktu un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Žoels Embīds, bet 17 punktus iemeta Džonats Klejs Rediks.

Austrumu konferences finālā "Raptors" tiksies ar regulārā čempionāta labāko komandu Milvoki "Bucks", šai sērijai sākoties trešdien.

Tikmēr Rietumu konferencē finālu sasniegusi "Trail Blazers", kas pusfināla izšķirošajā mačā viesos ar 100:96 (17:29, 22:19, 32:24, 29:24) pārspēja Denveras "Nuggets", arī sērijā triumfējot ar 4-3.

Konferences finālu Portlendas klubs sasniedzis pirmo reizi kopš 2000.gada.

Uzvarētāju rindās lielisku maču aizvadīja Kristians Džeimss Makolums, kurš iemeta 37 punktus, turklāt viņa kontā arī deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt Portlendas komandas lielākā zvaigzne Damjans Lilards atzīmējās ar 13 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, lai gan no spēles viņš realizēja vien trīs no 17 metieniem.

"Nuggets" labā ar 29 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Nikola Jokičs, bet 17 punkti Džamalam Marejam.

Rietumu konferences finālā "Trail Blazers" tiksies ar iepriekšējo divu gadu NBA čempioni Goldensteitas "Warriors", bet šī sērija sāksies otrdien.

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu