"Biznesa plāna" turpinājumā Latvijas hokejistiem spēle pret pastarīti Itāliju (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā aizvadīs trešo spēli 2019. gada pasaules čempionātā, cīnoties pret B apakšgrupas pastarīti Itāliju. Mača sākums plkst. 17.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs LTV 7 kanālā.

Latvijas hokejisti sestdien ar 5:2 pārspēja Austriju, bet svētdien ar 1:3 piekāpās Šveicei. Tikmēr Itālijas izlase ar 0:9 zaudēja Šveicei un ar 0:8 kapitulēja čempionei Zviedrijai.

Zaudējums pret Šveici apgrūtina Latvijas izlases iekļūšanu ceturtdaļfinālā jeb izredzes izpildīt "biznesa plānu" - kā to tēlaini nodēvējis komandas kapteinis Lauris Dārziņš.

"Jā, ir sāpīgi, bet turpinām bliezt tālāk. Vēl ir piecas spēles. Piecpadsmit punkti galdā un ķersim ko varēsim," pēc zaudējuma Šveicei norādīja Latvijas izlases kapteinis.

Latvijas izlase "uz papīra" ir favorīte, tomēr šis status ar darbu būs jāpierāda laukumā, kaut arī Itālijai pēc divām spēlēm gūto un zaudēto vārtu bilance ir 0:17.

Iepriekšējo reizi abas komandas savā starpā tikās 2017. gada pasaules čempionātā, kad Latvijas izlase grūtā cīņā pārspēja Itāliju ar rezultātu 2:1.

Toreiz jau spēles 4. minūtē vadībā izvirzījās Itālija, taču mača turpinājumā divus vārtus guva Andris Džeriņš, kurš šogad traumas dēļ nevar palīdzēt Latvijas izlasei.

Jāņem vērā fakts, ka pirms diviem gadiem notikušajā spēlē Džeriņš otros vārtus guva vien nepilnu pusotru minūti līdz trešā perioda beigām, izraujot Latvijai uzvaru pret Itāliju.

Latvijas pretiniece Itālija zaudējusi vienu no saviem potenciālajiem līderiem uzbrucēju Džovanni Morīni, kurš guva traumu čempionāta pirmajā spēlē. Viņš šosezon spēlēja Šveices klubā "Lugano" kopā ar Elvi Merzļikinu, gūstot 16 vārtus 52 mačos.

Foto: Latvijas hokejisti brīvajā laikā, treniņā un fotosesijā

Arī Latvijas komandā nav izdevies iztikt bez traumām, jo čempionātu vairs nevar turpināt Rodrigo Ābols. Viņš pirmajās divās spēlēs bija viens no valstsvienības vadošajiem spēlētājiem, turklāt spēlēja svarīgajā centra uzbrucēja pozīcijā, kurā Latvijas izlasei trūkst hokejistu.

Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā iekļauts Māris Bičevskis, kurš spēlē centra uzbrucēja pozīcijā.

B apakšgrupā pēc divām spēļu kārtām līdere ir Krievija ar 9 punktiem, bet pa 6 punktiem ir Zviedrijai, Šveicei un Čehijai. 3 punkti ir Latvijai, bet Austrijai, Norvēģijai un Itālijai nav punktu.

Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā atstāts elites divīziju. Izņēmums ir Šveice, kas nākamgad rīkos pasaules čempionātu. Līdz ar to šveicieši nepametīs elites divīziju, pat ja paliktu pēdējā vietā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu