Paula Jonasa komentāri pēc pirmā pjedestāla MXGP klasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Juan Pablo Acevedo

Pēc mēnesi ilgas pauzes pasaules motokrosa elite atgriezās Itālijā, Mantovas trasē, kur neskaitāmu līdzjutēju ielenkumā norisinājās pasaules čempionāta motokrosā 5. posms. Mantovā atrodas viena no Paula mīļākajām Itālijas trasēm, kurā aizvadīts daudz treniņu.

Aprīlī sportists pavadīja garas stundas gan uzlabojot fizisko sagatavotību, gan krājot trasē nobrauktos apļus. Daudz tika strādāts pie motocikla uzstādījumu regulēšanas un sadarbības ar treneriem un fizioterapetiem.

“Aizvadītā mēneša laikā kopā ar komandu centāmies pēc iespējas vairāk pavadīt laika trasē, lai es pamazām sāktu uzkrāt pieredzi, kurai teorētiski jau bija jābūt iegūtai ziemas treniņu periodā. Aizvadīju arī vairākus Nīderlandes čempionāta posmus, kur startēja vairāki MXGP konkurenti, tādēļ šīs treniņsacensības bija gana vērtīgas turpmākajai izaugsmei,” piektdienas vakarā atklāja Jonass.

Pretēji Itālijā ierastajiem svelmainajiem laikapstākļiem, nedēļas nogale izrādījās drēgna un lietaina. Sestdien notikušajā kvalifikācijas braucienā Paulam izdevās necerēti veiksmīgs starts, kā rezultātā jaunais latvietis pirmajā līkumā ierindojās uzreiz aiz čempionāta kopvērtējuma līdera Kairoli. Lai gan sacīkstes gaitā sportists pieļāva vairākas kļūdas, kas deva iespēju konkurentiem Jonasu apsteigt, jaunietis kvalifikācijas braucienu noslēdza 7. vietā.

Foto: Juan Pablo Acevedo

Naktī no sestdienas uz svētdienu trases teritorijā plosījās vētra, kas atstāja Mantovu peļķēm pārpildītu, raisot bažas kā komandās, tā dalībniekos un sacensību līdzjutējos.  Jau MX2 brauciena laikā bija redzams, ka šī diena nebūs viegla - pēc tehniskām ķibelēm no sacensībām izstājās vairāki vadošie braucēji. Par laimi, Pauls 1. braucienā, gluži kā aizvadītajā sestdienas sacīkstē, izbraucot no starta taisnes ierindojās 5. vietā, pēcāk pakāpjoties uz 4. pozīciju, kurā atlēts pavadīja pirmās 10 minūtes no sacīkstes. Tuvojoties brauciena beigām, Paulam izdevās apsteigt vēl pāris konkurentus, kā rezultātā latvietis 1. braucienā finišēja 2. vietā.

Arī 2. sacīkste tika uzsākta gana veiksmīgi, Jonasam jau pirmajā aplī atrodoties 4. pozīcijā. Pēc neilga laika Pauls pakāpās uz 3. vietu, kurā atrodoties arī finišēja un posma kopvērtējumā ierindojās uzreiz aiz uzvarētāja Antonio Kairoli. Šī ir pirmās sacensības latvieša karjerā, kurās kāpts uz goda pjedestāla MXGP klasē.

Foto: Juan Pablo Acevedo

“Esmu ļoti priecīgs par šodien paveikto. Gan vakar kvalifikācijas laikā, gan šodien braucienos jutos komfortabli uz motocikla, kas palīdzēja uzrādīt labo rezultātu. Protams, ir jāturpina strādāt un pilnveidoties, taču šķiet, ka ieguldītais darbs pamazām sāk atmaksāties. Cerams, ka arī 15. un 16 . jūnijā Ķegumā varēšu uzrādīt līdzvērtīgu rezultātu, lai iepriecinātu kā komandu, tā līdzjutējus,” pēc sarunas svētdienas izskaņā atzina Pauls.

Nākamais Pasaules čempionāta motokrosā posms gaidāms jau nākošnedēļ, kad atlēti un komandas dosies uz saulaino Aguedas trasi Portugālē.

Foto: Juan Pablo Acevedo
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu