Stojanovičs: Futbola izlases kandidāti ir labā fiziskajā kondīcijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Pēc pirmajām spēlēm Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera amatā un pēcāk veltītā laika, sekojot līdzi valstsvienības kandidātu sekmēm savos klubos, Slaviša Stojanovičs ieguvis daudz labāku izpratni un informācijas kopumu par komandas iespējām un perspektīvām.

Latvijas nacionālā izlase pēc pirmajām divām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlēm martā atkal vienkopus pulcēsies jūnijā, lai savu skatītāju priekšā 7. un 10. jūnijā Daugavas stadionā spēkotos ar Izraēlu un Slovēniju.

"Visu savu uzmanību veltu spēlētājiem un tam, kā viņi sevi apliecina savos klubos. Kopš pēdējām izlases spēlēm esmu gan braucis uz ārvalstīm pie vairākiem izlases kandidātiem, gan pastiprināti sekojis līdzi notiekošajam Virslīgas čempionātā," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) stāsta Stojanovičs.

"Priecājos, ka spēlētāji, kuri sevi pierāda ārzemēs, tur tiek pie vietas sastāvā un progresē. Tikmēr Virslīgas čempionātā ne visi valstsvienības futbolisti tiek pie pienācīgas spēļu prakses - gan veselības likstu, gan konkurences dēļ. Tā man kā izlases trenerim ir zināma problēma, jo aptuveni puse no valstsvienības futbolistiem pārstāv tieši vietējo čempionātu.

Ir laukuma pozīcijas, kurās varam rēķināties tikai ar Virslīgas futbolistiem, tāpēc spēļu prakses trūkums ir aspekts, kuram ir jāatrod risinājums pēc iespējas ātrāk."

"Uzmanību pievēršu arī tām Virslīgas komandām, no kurām spēlētāji uz izlasi pēdējā laikā nav saukti, lai, iespējams, pamanītu kādus mums noderīgus futbolistus. Čempionātā lieliski sevi apliecina "Valmiera Glass ViA" un BFC "Daugavpils" komandas, no kurām šādus rezultātus neviens droši vien negaidīja. Īpaši labu, kompaktu un disciplinētu futbolu demonstrē valmierieši, kuru izpildījumā laukumā lieliski redzama komandas spēles filozofija. Arī viņu rindās ir vairāki interesanti spēlētāji," pauž treneris.

"Viesojoties ārzemēs Polijā, Vācijā, Itālijā un citviet esmu ticies ne tikai ar spēlētājiem, kuri jau ir izlases apritē, bet arī pie potenciālajiem tās papildinājumiem, lai iegūtu pēc iespējas plašāku informāciju. Šādus braucienus noteikti turpināšu īstenot. Arī neklātienē sekoju līdzi visu mūsu ārzemēs spēlējošo futbolistu sekmēm. Noteikti var teikt, ka pašlaik man ir gan daudz labāka izpratne, gan informācijas kopums par mūsu spēlētājiem, nekā tas bija pirms pirmajām spēlēm pret Ziemeļmaķedoniju un Poliju. Bilde manā galvā ir daudz skaidrāka."

"Pozitīva tikšanās kopā ar LFF prezidentu Kasparu Gorkšu bija Vācijā ar Minhenes "Bayern" sistēmā spēlējošo Danielu Ontužānu, kur vēlējāmies pēc iespējas labāk izprast viņa domas par savu nākotni un Daniela pašreizējo fizisko kondīciju, jo nav noslēpums, ka viņš turpina atkopšanos no savainojuma. Mēs noteikti paliksim kontaktā un lūkosim, ko nesīs nākotne," vizīti ieskicē Stojanovičs.

"Izlases kandidāti pašlaik ir daudz labākā fiziskajā kondīcijā, tas ir acīmredzams un tas ļoti priecē. Mums jāpieņem ļoti izsvērti lēmumi par spēlētāju izvēli, jo ir laukuma pozīcijas, kur mums ir plašas manevra iespējas, bet ir arī pozīcijas, kur jūtam pienācīgu spēku deficītu. Tam ir jāmeklē risinājumi," runājot par gaidāmajām izvēlēm, nosaucot izlases kandidātus spēlēm jūnijā, pauž treneris.

"Izlases kandidātu sarakstā varbūt redzēsim kādas jaunas sejas. Tas, protams, būs atkarīgs arī no atlikušajām nedēļām līdz izlases nometnei - vai spēlētāji izvairīsies no savainojumiem un vai daži, kuriem pašlaik ir veselības likstas, pagūs atgriezties formā. Jārēķinās arī ar to, ka vairākiem no ārvalstīs spēlējošajiem kandidātiem sezona klubā iet uz beigām, un līdz ar to viņiem jādomā par savas formas saglabāšanu vajadzīgajā līmenī. Izlases nometnē nekad nav tik daudz laika, lai uzņemtu formu - mēs kā izlases personāls varam tikai paļauties uz situāciju un uzturēt ciešu kontaktu gan ar pašiem spēlētājiem, gan klubiem. Šoreiz neplānojam veidot paplašināto kandidātu sarakstu, bet gan izsaukt 23 vai 24 futbolistus. Ceru, ka izdosies izdarīt pareizās izvēles un tajās uzlikt pareizos uzsvarus."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu