VHL čempions Siksna: Karagandā mūs sagaidīja kā Stenlija kausa ieguvējus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Siksna (no kreisās) un Ronalds Ķēniņš spēlē biljardu.
Edgars Siksna (no kreisās) un Ronalds Ķēniņš spēlē biljardu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases sastāvā pasaules čempionātā Bratislavā ir tikai trīs hokejisti, kuriem aizvadītās klubu sezonas izskaņā izdevās triumfēt kādā līgā un virs galvas celt čempionu kausu. Viens no tādiem ir pagaidām vēl pasaules čempionātam nepieteiktais aizsargs Edgars Siksna, kurš ar Karagandas "Sarjarka" uzvarēja Krievijas Augstākajā līgā (VHL). Sarunā ar TVNET aizsargs pauda, ka svinības izbaudīt nebija laika, jo viņu jau gaidīja Latvijas izlases nometnē.

Par Čehijas augstākās līgas čempionu aizvadītajā klubu sezonā kļuva Tršiņecas "Očelārži" aizsargs Guntis Galviņš, ar "Mogo" komandu Latvijas čempionu kausu izcīnīja Rihards Marenis, bet Siksna kļuva par VHL galvenās trofejas ieguvēju.

Siksna pagaidām Bratislavā ikdienā trenējas kopā ar pārējiem Latvijas izlases rezervistiem, gaidot savu iespēju doties laukumā. Viņa priekšrocība ir labais nūjas satvēriens.

"Izslēgšanas spēlēs uzņēmu labu ritmu, tāpēc nebija nekādu problēmu pievienoties izlases treniņprocesam. Spēlējām katru otro dienu, tāpēc esmu labā formā," par sezonas turpinājumu izlases kreklā sacīja aizsargs Siksna.

Siksna fināla mačos demonstrēja lielisku rezultativitāti, jo guva divus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles. "Sarjarka" regulārajā čempionātā ieņēma vien desmito vietu, bet viņu finālsērijas pretinieki Tjumeņas "Rubin" bija ceturtie.

"Pāris dienas izdevās pasvinēt uzvaru. Karagandā hokeju ļoti mīl. Pēc kausa iegūšanas pa pilsētu braucām ar autobusu bez jumta. Saigaidīja mūs gluži kā Stenlija kausa ieguvējus. Miljons mašīnas uz ielām, visi trako un auro. Bija traki," par svinībām sacīja Latvijas izlases aizsargs.

Galvenais treneris Leonīds Tambijevs pie "Sarjarka" stūres atgriezās novembra vidū. Viņš šo Kazahstānā bāzēto klubu vadīja jau 2014./15.gada sezonā, palīdzot tam izcīnīt VHL bronzu. Siksna uzskata, ka Tambijeva stāšanās pie komandas stūres bija viena no panākumu atslēgām.

"Atnāca Tambijevs, sākām visus pēc kārtas uzvarēt. Šis pozitīvais vilnis pārvēlās arī uz izslēgšanas spēlēm. Uzvara pēc uzvaras, kas beigās rezultējās kausa iegūšanā," par atmosfēru komandā pastāstīja Siksna. "Sezonas sākumā nevarējām īsti saprast, ko iepriekšējais galvenais treneris no mums vēlējās. Atnāca Tambijevs, ieviesa disciplīnu un visus vinnejām."

Latvijas hokeja izlases pieteikumā pasaules čempionātam vēl palikusi viena brīva vieta. To var aizpildīt kāds no pagaidām turnīram nepieteiktajiem - Siksna, Jānis Jaks vai Toms Andersons.

Latvijas komandas hokejisti trešdien atpūtās, uz ledus netrenējoties, bet jau ceturtdien plkst.21.15 izlasi jāaizvada ceturtā spēle pasaules čempionātā, kurā jāspēkojas ar Čehiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu