Valančūns: Jasikēvičs ir pelnījis trenēt NBA klubu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šarūns Jasikēvičs
Šarūns Jasikēvičs Foto: EPA/Scanpix

Lietuviešu speciālists Šarūns Jasikēvičs ir pelnījis trenēt kādu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubiem, uzskata Memfisas "Grizzlies" komandu pārstāvošais Jons Valančūns.

NBA klubs Memfisas "Grizzlies" izrāda interesi Jasikēviča nolīgšanā. Turklāt viņa tautietis Valančūns pārstāv tieši šo komandu, tāpēc vadība prasījusi basketbolistam viedokli par šo speciālistu.

Abi lietuvieši reiz aizvadījuši kopā sezonu Lietuvas komandā Viļņas "Lietuvos rytas" sastāvā. Tagad pastāv iespēja, ka abi atkal varēs tikties vienā vienībā, tikai šoreiz kā spēlētājs un treneris.

"Memfisa pie manis interesējās par Šarūnu. Jautāja par viņa personību un manām attiecībām ar viņu. Es uzskatu, ka viņš ir unikāls treneris. Ne katram ir pa spēkam vadīt "Žalgiris" tā, kā to darījis Šarūns. Es uzskatu, ka viņš ir pelnījis galvenā trenera amatu NBA," Valančūns teica lietuviešu portālam "15min.lt".

"Protams, atsevišķās lietās viņam būtu jāpielāgojas, bet nedomāju, ka tas varētu sagādāt viņam grūtības. Viņš joprojām iet pretī izaugsmei. Jasikēvičs zina, ko vajag mainīt un kā pielāgoties, lai kļūtu par NBA kluba galveno treneri. Tur nevajadzētu būt nekādām problēmām," pauda lietuviešu basketbolists.

Valančūna domas par palikšanu "Grizzlies" varētu arī ietekmēt Jasikēviča pievienošanās komandai. Basketbolists vēlas zināt, kurš būs jaunais galvenais treneris un vienības plānu nākamajai sezonai. Lietuviešu centrs izteicās, ka negrib būt tūrists, bet vēlas uzvarēt.

Jons Valančūns
Jons Valančūns Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt

Valančūnam līgums ar "Grizzlies" ir spēkā vēl uz nākamo sezonu, tomēr šovasar spēlētājs var pats izvēlēties, vai turpināt sadarbību ar komandu. Ja viņš izdomās to nedarīt, centrs kļūs par brīvo aģentu.

Jasikēvičs, kuram ir 43 gadi, pēdējās trīs sezonas veiksmīgi vada Lietuvas basketbola flagmani Kauņas "Žalgiris", ar ko pērn sasniedza ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensības, bet šosezon apstājās ceturtdaļfinālā. Komanda viņa vadībā arī iepriekšējos divus gadus kļuvusi par valsts čempioni.

Lietuviešu trenera vadītās komandas labās sekmes pret ik tā krietni spēcīgākām un bagātākām vienībām nav palikušas nepamanītas arī otrpus okeānam. Jau pērn Jaskiēvičam bija pārrunas ar NBA klubu Toronto "Raptors", bet tagad nopietnu interesi izrāda arī "Grizzlies", kas pavasarī atlaida galveno treneri Džonu Blēru Bikerstafu.

Kā vēsta ESPN, "Grizzlies" ieplānojusi drīzumā tikties ar Jasikēviču, kuram gan vēl pilnā sparā rit sezona Lietuvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu