NBA godinās Džonsonu un Bērdu par mūža ieguldījumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lerijs Bērds un Maģiskais Džonsons
Lerijs Bērds un Maģiskais Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) sezonas apbalvošanas ceremonijā jūnijā godinās "Lakers" superzvaigzni Maģisko Džonsonu un Bostonas "Celtics" leģendu Leriju Bērdu, abiem pasniedzot balvas par mūža ieguldījumu.

Džonsons visu savu NBA karjeru ir aizvadījis Losandželosas "Lakers" sastāvā, kurā kļuva par pieckārtējo NBA čempionu, tika trīs reizes atzīts par sezonas un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, un 12 reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē.

Savukārt Bērds "Celtics" sastāvā kļuva par trīskārtējo NBA čempionu, divas reizes tika atzīts par finālsērijas labāko spēlētāju, bet trīs reizes par labāko regulārā čempionāta spēlētāju. Kopā ar Džonsonu 1992.gadā viņš izcīnīja zelta medaļas Vasaras olimpiskajās spēlēs Barselonā.

NBA finālsērijās aci pret aci titulētie basketbolisti tikās trīs reizes, no kurām divreiz pārāka bija "Lakers" vienība.

Džonsons un Bērds pirmo reizi tikās 1979.gadā NCAA čempionātā. Pēc 40 gadiem - 24.jūnijā Losandželosā - abas leģendas tiks godinātas kopīgā ceremonijā.

NBA sezonas noslēguma ceremonijā tiks apbalvoti spēlētāji un treneri tādās nominācijās kā sezonas vērtīgākais spēlētājs, sezonas labākais jaunais spēlētājs, labākais aizsardzības spēlētājs un gada treneris.

NBA sezonas noslēguma ceremonija notiks trešo gadu. Ceremoniju šogad vadīs bijusī NBA zvaigzne Šakils O'Nīls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu