Kodīgākās slidas, sagriezti pirksti un 300 hokeja nūjas

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Agris Bricis
Agris Bricis Foto: Edijs Pālens/LETA

Par vienu no Latvijas nacionālās hokeja komandas aisberga neredzamajām daļām rūpējas ekipējuma menedžeris Agris Bricis, kurš apgādā hokejistus ar viesu nepieciešamo. Viņš asina slidas, nodrošina nūjas un dara visu iespējamo, lai spēlētāji varētu koncentrēties pašam galvenajam - hokejam. 

"Viskodīgākās slidas Latvijas izlasē ir Gintam Meijam. Viņam sliece ir visdziļāk jāasina, bet katra hokejista slidošanai ir sava specifika. Slieces gropes dziļums gan īsti neko nenozīmē. Vārtsargiem parasti slieces būs visasākās, bet arī ne vienmēr," sarunā ar TVNET norādīja Bricis. "Vārtsargu slidām iekšējā kantīte būs visaugstāk, lai būtu labāks atspēriens. Ja dziļāk iegriežas ledū, var labāk atsperties."

Bricis pastāstīja, ko arī apstiprināja vairāki hokejisti, Ondreja Nepelas arēnas ledus ir ļoti mīksts. Šī iemesla dēļ vairāki hokejisti nevēlas slidot ar svaigi asinātām slidām. 

Sacensību pirmajā mačā pret Austrijas komandu, mainot Meijas slidai slieci, Bricis nedaudz sagrieza plaukstu. "Oj, pirmajos gados asinot slidas, katru nedēļu sagriezu pirkstus," neslēpa Bricis. "Īkšķi man bija sagriezti, ka maz neliekas. Nepārtraukti."

Agris Bricis (otrais no labās)
Agris Bricis (otrais no labās) Foto: Edijs Pālens/LETA

Ir hokejisti, kuri ar vienu slieču pāri var noslidot visu sezonu. Citiem nolietojas pat līdz 10 pāriem. 

Viņš parādīja uzbrucēja Ronalda Ķēniņa slieces, ar kurām pat iespējams noskūt ķermeņa apmatojumu. Tās tiešām ir ļoti asas. 

"Pirms čempionāta manā pārziņā bija visa ekipējuma sagādāšana, slidu asināšana, arī viss, kas saistīts ar ģērbtuvi. Sagatavošanās spēlēm, treniņiem par to atbild mans palīgs. Mēs gan esam līdzvērtīgi," sacīja Bricis. 

Izlases ekipējuma menedžeris atklāja, ka uz pasaules čempionātu visai komandai kopā līdzi paņemtas aptuveni 300 nūjas. Veikala plaukta cena visām ir ap 55 000 eiro. Tika rēķināts - viena nūja vienai spēlei. Katram hokejistam Bratislavā ir pieejamas deviņas nūjas. 

"Nūjas hokejistiem lūzt gana pietiekoši, bet biežāk viņas iznēsājas. Kāds salauzīs divas, kāds varbūt sešas," teica Bricis. "Elvis [Merzļikins] pirmajā treniņā bloķēja ripu, uzsita pa nūjas otru pusi un 200 eiro... Tas ir instruments, kas tam ir paredzēts."

Nūjas viņš pasūta jau divus mēnešus pirms pasaules čempionāta sākuma. Kā minimums mēnesi līdz pirmajam treniņam. "Februāra beigās, pašā marta sākumā apzvanīju visus spēlētājus, noskaidrojot vai kaut kas viņiem nav mainījis, vai nav kādas citas vēlmes. Pārskaitīju arī kas man noliktavā palicis pāri no pagājušā gada."

Salauztās nūjas bieži vien tiek dāvinātas. 

Uzbrucējs Rihards Marenis TVNET sacīja, ka viņa nūja nav nestandarta un tāda ir nopērkama hokeja ekipējuma veikalos. Nūjas lāpstiņas izliekums nav specifiski pielāgots viņa vēlmēm. 

Katram spēlētājam ir pa diviem spēļu krekliem. Ja spēles laikā saplīst vai tiek notraipīts ar asinīm, tad aptuveni piecu minūšu laikā tiek uztaisīts jauns. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu