Rūdolfs Balcers: Pret Krieviju būs interesanti (2)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās hokeja komandas uzbrukuma līderis Rūdolfs Balcers pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā gaida interesantu maču sestdien (plkst. 13.15) pret zvaigžņoto Krievijas valstsvienību. 

"Krievijas izlase, iespējams, ir turnīra labākā komanda. Tajā ir ļoti meistarīgi spēlētāji," žurnālistiem pēc treniņa piektdien sacīja Balcers. "Krievijas sastāvā ir ļoti daudzi NHL spēlētāji, nebūs viegli."

Līdz šim pasaules čempionātos Latvijas izlase pret titulēto pretinieku izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi septiņus zaudējumus. 

"Vēlās vakara spēles man personīgi nepatīk. Paēdīsim brokastis, tad uz halli. Tas ir kā treniņš. Pret viņiem [Krievijas hokejistiem] būs interesanti, varēs paskriet, izsvīst. Pretī nāk stiprs pretinieks, bet mēs cīnīsimies un darīsim visu ko varam."

Krievijas komanda tiek uzskatīta par vienu no turnīra galvenajām favorītēm. 

"Domāju, nekāda papildu motivācija nav nepieciešama. Jāspēlē pret vienu no labākajām komandām. Puiši pārdomās lietas, sagatavosies un būs forši," pauda Latvijas valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs. "Tā baigi neesmu redzējis viņu spēles. Krievijai ir labs sastāvs. Protams, visi ir ļoti augsta līmeņa spēlētāji. Rīt redzēsim..."

Krievijas hokejisti līdz šim aizvadītajās četrās spēlēs guvuši 23 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs turnīrā. Tai ir trešais labākais vairākums (realizēti 33,33%) un vislabākais mazākums. Deviņas reizes spēlējot mazākumā, zvaigžņotā komanda ne reizi nav ielaidusi ripu savos vārtos. 

 

"Krievi vienmēr bijuši tehniski hokejisti," teica Balcers. "Ar ripu viņi māk spēlēt. Būs interesanti."

22 gadus vecais Balcers turnīra četrās spēlēs izcēlies ar vienu vārtu guvumu un sešām rezultatīvām piespēlēm. 

Krievijas izlases spožākās zvaigznes ir Jevgeņijs Malkins, Aleksandrs Ovečkins, Ņikita Kučerovs. Jau zināms, ka par vārtu drošību mačā pret Latviju rūpēsies Andrejs Vasiļevskis, kurš pēdējos gados kļuvis par vienu no pasaules labākajiem vārtsargiem.

Pret Krieviju diskvalifikācija dēļ nevarēs piedalīties aizsargs Ralfs Freibergs.  

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu