Kanādas un Norvēģijas izlases izcīna graujošas uzvaras

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Sanpixc

Pasaules čempionātā hokejā A grupas spēlē Kanāda neatstāja cerības līdz šim labi spēlējošai Vācijai, bet B grupā Norvēģijas izlase spēja salauzt itāļu pretestību un trešajā periodā guva sešus vārtus.

A grupas spēlē Košices pilsētā Kanāda ar 7:1 (2:0, 2:1, 4:0) pārspēja Vācijas izlasi, kura līdz šim turnīra ietvaros nebija cietusi zaudējumus.

Lielisku sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja Marks Stouns, kurš izcēlās ar "hat-trick", bet divus vārtus guva Antonī Mantā. Savukārt trīs rezultatīvas piespēles atdeva Dilans Stroms, bet par vienu mazāk Žonatanam Maršeso. Vācijas izlasē ar precīzu metienu izcēlās Jāsins Ēlics.

Spēles pirmais periods noslēdzās kanādiešiem par labu ar 2:0, bet otrajā trešdaļā Stouns gūstot savus trešos vārtus, panāca 4:1. Noslēdzošajā periodā vācieši spēja izdarīt vien četrus metienus, bet pretinieki tikmēr nokārtoja vēl četrus vārtus, gūstot drošu panākumu ar 8:1.

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien A grupā ASV ar 7:1 (4:0, 2:1, 1:0) apspēlēja Dāniju, bet vēlāk sestdien mājiniece Slovākija tiksies ar Lielbritāniju.

A grupas kopvērtējumā līdere ar 13 punktiem piecos dueļos ir Somija, tālāk pa 12 punktiem iekrājušas Vācija un Kanāda, bet 11 punkti piecās cīņās ir ASV. Piekto vietu ar sešiem punktiem ieņem Slovākija, bet sestā ar pieciem punktiem ir Dānija, kamēr viens punkts ir Francijas, bet neviens - Lielbritānijas kontā.

Tikmēr Bratislavā B grupas spēlē Norvēģijas izlase ar 7:1 (1:0, 0:0, 6:1) sagrāva Itālijas valstsvienību, kas šajā spēlē guva savus pirmos vārtus čempionātā.

Vārtus Norvēģijas izlases labā guva seši hokejisti, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās trīs uzbrucēji, tikmēr pirmos vārtus Itālijai šajās meistarsacīkstēs guva Antonio Mičeli.

Spēles rezultāts līdz pat trešā perioda otrajai minūtei bija vien 2:1, itāļiem demonstrējot sīvu cīņu, tomēr mača turpinājumā skandināvi spēja gūt sešus vārtus un nodrošināja sev otro panākumu čempionātā.

Pirms tam B grupā Krievijas hokejisti ar 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) pieveica Latviju, bet vēl sestdien pagājušā gada fināla atkārtojumā Šveice spēkosies ar Zviedriju.

B grupas kopvērtējumā Krievijai ir maksimāli iespējamie 15 punkti piecos mačos, tālāk ar 12 punktiem četrās cīņās ir Šveices izlase, turklāt tikpat punktu iekrājusi piecas spēles aizvadījusī Čehija. Deviņi punkti ir Zviedrijai, bet sešus iekrājušas Latvija un Norvēģija, kamēr pie punktiem nav tikušas Austrija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Uz augšu