Prūsis: Domāsim par sadarbības modeli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Juris Bērziņš Soms/bobslejs.lv

No aprīlī un maijā notikušajām divām jauno bobsleja stūmēju atlasēm Latvijas izlases redzeslokā nonākuši aptuveni 12-14 potenciālie kandidāti, aģentūrai LETA atklāja valstsvienības treneris Sandis Prūsis.

Šajā starpsezonā notika pat divas jauno stūmēju atlases - pirmo reizi atlēti pulcējās aprīlī, bet otrā atrādīšanās treneriem notika aizvadītajā sestdienā.

"Sestdien uz atlasi bija aptuveni 25 kandidāti, kas ir mazāk nekā aprīlī. Piefiksējām kādus pāris telefona numurus, turpmāk tad domāsim par sadarbības modeli. Ņemot vērā masveidību un fiziskos rādītājus, aprīlī notikusī atlase bija diezgan laba, bet pēdējo gadu laikā vidējais līmenis diemžēl krītas," stāstīja Prūsis.

"Aprīlī piefiksējām kādus desmit sportistus, no kuriem pašiem būs atkarīgs, vai viņi turpinās cīnīties par vietu komandā. Sākumā vienmēr ir vairāk, bet, tuvojoties ziemai, paliek mazāk. Pa abām atlasēm kādi 12-14 nonākuši mūsu redzeslokā," atzina izlases treneris.

Latvijas izlases nometne sāksies 3.jūnijā, taču visi atlasi izturējušie sportisti to nesāks vienlaikus, jo dažiem paralēli ir arī darbs vai mācības.

Plānots, ka no pirmās dienas treniņnometnē būs arī titulētais stūmējs Daumants Dreiškens, kurš pērn paziņoja par karjeras beigām un sezonu nostrādāja trenera amatā, bet tagad varētu atgriezties trasē.

Nākamsezon ierindā atgriezīsies arī Latvijas titulētākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis, līdz ar to nepieciešami stūmēji arī viņa ekipāžām divniekos un četriniekos. Pats Melbārdis norādīja, ka negrasās atņemt labākos stūmējus citam pašmāju pilotam Oskaram Ķibermanim un viņš domā par jaunas komandas veidošanu.

Latvijai nākamsezon vajag vismaz trīs spēcīgas komandas četriniekos, jo augstā līmenī startēs arī Ralfs Bērziņš, turklāt vēl ir vairākas jaunas ekipāžas Eiropas kausu apritē. Līdz 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm vēl ir trīs gadi un labākajiem stūmējiem jau no šīs atlases ir iespēja kļūt par olimpiešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu