Latvijas U-20 basketbola izlasi šovasar vadīs Zeids (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Zeids
Kristaps Zeids Foto: LBS (basket.lv)

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde otrdien U-20 vīriešu izlases galvenā trenera amatā apstiprinājusi Kristapu Zeidu.

Zeids iepriekš bijis galvenā trenera asistents U-16 un U-17 meiteņu izlasēs, kā arī U16 puišu komandā. 2017. un 2018.gada sezonās bijis komandas "Valga"/"Valka" galvenais treneris, bet aizvadītajā sezonā - "Jūrmalas" galvenā trenera asistents.

Komandas galvenais turnīrs šosezon būs Eiropas U-20 čempionāts, kas no 13. līdz 21.jūlijam risināsies Izraēlas pilsētā Telavivā. Latvijas komanda (1999.dzimšanas gads un jaunāki) C grupas turnīrā cīnīsies ar Vācijas, Spānijas un Horvātijas komandām.

Astotdaļfinālā C grupas četrinieks tiksies ar D grupas vienībām (Lietuva, Grieķija, Slovēnija, Polija). Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu.

"Paldies par doto iespēju. Esmu pārliecināts, ka mums ir pietiekami daudz labu un perspektīvu spēlētāju, lai godam pārstāvētu Latviju Eiropas čempionātā. Kandidējot uz galvenā trenera amatu esmu apzinājis potenciālos kandidātus un iespējamos palīgus, bet visus punktus uz i varēšu salikt tagad, kad esmu apstiprināts. Svarīga būs sadarbība ar U-19 izlases galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, lai saprastu, kuri spēlētāji netiks uz U-19 Pasaules kausa izcīņu. Esmu pārliecināts, ka vairāki varēs palīdzēt mūsu komandai. Par spēlēšanu divās izlasēs katru situāciju vērtēsim individuāli. Starp U-19 Pasaules kausa izcīņas finišu un mūsu turnīra sākuma ir tikai dažas dienas un prioritāte būs spēlētāju veselība. Gatavošanās plāns un pārbaudes spēļu grafiks jau ir gatavi - ar izlašu koordinatoru precizēsim tikai nianses. Darbs nebūs viegls, bet tas mani nebaida," LBS citē Zeida teikto.

Uz U-20 izlases galvenā trenera amatu tika izvirzīti divi pretendenti.

"Valde izšķīrās atbalstīt Latvijas un Igaunijas līgās galvenā trenera pieredzi ieguvušo Kristapu Zeidu, ņemot vērā LBS Treneru komisijā mazliet lielāku atbalstu guvušā Pētera Ozoliņa gatavību izlasē strādāt arī otrā trenera statusā. U-20 izlasi, kas Eiropas čempionātā atgriežas pēc gada pārtraukuma, gaida nopietni izaicinājumi. Ceru, ka galvenajam trenerim izdosies izveidot vienotu komandu, nodrošinot labu izaugsmes platformu jaunajiem basketbolistiem," stāsta LBS prezidents Valdis Voins.

U-19 izlasi Pasaules kausam gatavos Visockis-Rubenis, bet U-18 un U-16 valstsvienības šogad vadīs attiecīgi Raimonds Feldmanis un Agris Galvanovskis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu