LFF ārkārtas kongress notiks 10.jūnijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Pirmdien, 10. jūnijā, notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongress. Tā galvenais mērķis ir jaunu valdes locekļu ievēlēšana sešu trūkstošo vietā, vēsta organizācija. 

LFF prezidents Kaspars Gorkšs aicina pretendentus pieteikties vakancēm un uzsver: "Spēcīga, profesionāla un saliedēta LFF vadības komanda ir pamats, lai turpinātu iedzīvināt tās nozīmīgās pārmaiņas, kas tik ļoti nepieciešamas Latvijas futbolā."

Šobrīd vakantas ir valdes locekļu pozīcijas, kas atbild par treneru attīstību, sieviešu futbola attīstību, infrastruktūras un reģionālo attīstību, elites futbola attīstību, izglītības segmenta attīstību un tautas futbola jeb Grassroots attīstību. Vienam pretendentam ir iespējams pieteikties uz vienu no šīm sešām vakancēm. Pretendējot uz vietu valdē, kandidāts vienlaikus pretendē arī uz vienas LFF pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Kaspars Gorkšs piebilst, ka īpaša uzmanība pievērsta tam, lai pretendentu pieteikšanās un tālākas virzīšanas process ir godīgs un caurskatāms. Proti, ir nosūtīta vēstule LFF biedriem, izziņota norises kārtība un aicinājums pieteikties vakantajiem amatiem, sniedzot savu redzējumu par tās futbola jomas attīstību, uz kuras vadību valdē konkrētā persona pretendē. Tāpat kandidātiem izvirzītas noteiktas prasības, piemēram, līdzšinējai darbībai jebkādā statusā jābūt saistītai ar futbolu, pretendentiem jāatbilst valsts un LFF normatīvo aktu prasībām attiecībā uz nesodāmību, valsts valodas zināšanām.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai pieteikties vakantajām valdes locekļu pozīcijām var līdz 3. jūnijam. Pēc tam saņemtie pieteikumi tiks izskatīti LFF administrācijā. Ja pieteikums būs atbilstošs noteiktajām prasībām un saņems vienas divdesmitās daļas LFF biedru atbalstu, tas tiks virzīts LFF biedru balsojumam LFF ārkārtas kongresā 10. jūnijā.

"Ārkārtas kongress ir plānots zīmīgā dienā - 10. jūnijā notiek arī Latvijas nacionālās valstsvienības spēle 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros pret Slovēniju. Ceru, ka tas motivēs biedrus ierasties, jo plānots, ka pēc kongresa tā dalībnieki kopīgi dosies uz Daugavas stadionu, lai justu līdzi mūsu izlasei," piebilst Kaspars Gorkšs.

LFF kārtējā kongresa laikā 26. aprīlī un pēc tā atkāpās seši no 11 LFF valdes locekļiem. Līdz ar to atbilstoši LFF statūtiem nepieciešams rīkot ārkārtas kongresu un ievēlēt trūkstošos valdes locekļus uz atlikušo valdes darbības pilnvaru laiku, kas ir 2020. gada aprīlis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu