Liepājā tiek dots starts Eiropas rallija čempionāta posmam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Ar kvalifikācijas ātrumposmu, kas notiks Dunalkā, šodien sākas Eiropas rallija čempionāta trešais posms "Rally Liepāja 2019".

Trīs kilometrus garais kvalifikācijas ātrumposms plkst.17 sāksies Dunalkā, bet rallija oficiālā atklāšana būs plkst.19.30 pie Liepājas Olimpiskā centra manēžas. Pēcāk tiks dots arī ceremoniālais stars un norisināsies dalībnieku parāde.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad parādē piedalījās tikai 15 vadošās ekipāžas, šogad parādē dosies visi Eiropas un Latvijas rallija čempionātu dalībnieki, tajā skaitā 21 ekipāža ar R5 automašīnām un divas ar WRC klases auto.

Pa īstam rallijs norisināsies piektdien un sestdien, kad kopumā ERČ ietvaros tiks veikti 13 ātrumposmi.

Eiropas rallija čempionāta trešā posma ieskaties klasēs startēs 52 ekipāžas - no tām 21 būs jaudīgākās specifikācijas pilnpiedziņas R5 klases automobiļi. Šīm ekipāžām pievienosies vēl 59 Latvijas rallija čempionāta dalībnieki, palielinot kopējo rallija sporta auto skaitu līdz 111.

ERČ sezonas kopvērtējumā vadībā ar 58 punktiem ir polis Lukašs Habajs, kamēr par astoņiem punktiem mazāk ir britam Krisam Ingremam.

Liepājā norisināsies arī Latvijas čempionāta sacensības, dalībniekiem sestdien un svētdien aizvadot pa vienam atsevišķam posmam.

Šī ERČ posma maršruts vedīs no Talsiem līdz Liepājai, ļaujot Eiropas ātrākajām ekipāžām izbaudīt Latvijas rallija burvību, un rallija apmeklētājiem izbaudīt FIAERC dalībnieku cīņas par ātrākā godu labākajos skatpunktos. Rallijs "Liepāja" apvienos Kurzemes reģiona labākos ātrumposmus - tā saucamo Latvijas rallija "zelta fondu".

Iepriekšējos trīs gadus rallija "Liepāja" sacensības tika aizvadītas rudenī, bet nu tas notiek maijā.

Eiropas rallija čempionāta posmu Liepāja uzņem kopš 2013.gada.

Šogad ERČ posmi notika jau Portugālē un Spānijā, bet kopumā šosezon kalendārā ir astoņi etapi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu