Graudiņa: Treniņos spēlējam pret vīriešiem. Tas ir diezgan jautri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošais sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ikdienā trenējas pret vīriešu komandām, kas viņām palīdz pilnveidoties, teica Graudiņa.

Šogad laikā no 28.jūnija līdz 7.jūlijam Vācijas pilsētā Hamburgā notiks pasaules čempionāts, un Graudiņai/Kravčenokai tās kopā būs pirmās šāda līmeņa sacensības. Abas ir sajūsmā par iespēju pārstāvēt valsti tik augstā līmenī.

"Iepriekš pasaules čempionātu kopā ar vecākiem skatījos televīzijā. Ar komandām, kuras redzēju ekrānā, tagad spēlēšu vienā turnīrā. Jau par to domājot, man uzmetas zosāda," sarunā ar Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pārstāvjiem teica Graudiņa.

Pāris sāka sadarbību junioru vecumā 2013.gadā. Tomēr treniņus bieži aizvadīja individuāli, jo Graudiņa studē Kalifornijā, bet Kravčenoka dzīvo Latvijā.

"Mēs visu ziemu neesam trenējušās kopā. Tagad ir sajūta, ka jāspēlē ar jaunu partneri, jo ir pagājis krietns laiks kopš mūsu pēdējās spēles," izteicās Graudiņa.

Šobrīd Graudiņa/Kravčenoka atrodas Ķīnā, kur aizvada Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu.

"Tālāk Pasaules tūres ietvaros dosimies uz Ostravu un Varšavu, bet pēc tam dosimies uz Jūrmalu, kur mums būs neliela treniņnometne," piebilda Kravčenoka

"Jūrmalā ir divas vīriešu komandas, pret kurām mēs spēlējam. Ir diezgan jautri, jo tas ir pavisam citādāks volejbols. Tas pret vīriešiem ir daudz ātrāks, un mums tas palīdz. Viņiem diez vai, bet esam priecīgas, ka viņi mūs pieņem," pauda 22 gadus vecā volejboliste Graudiņa.

Volejbolistes gadu iesāka ar citiem komandas biedriem, bet atkal apvienojās pēc Graudiņas studiju beigām un kopīgi gatavojas pasaules čempionātam volejbolā.

Graudiņa/Kravčenoka piektdien Ķīnā sasniedza Pasaules tūres četru zvaigžņu posma astotdaļfinālu.

Nākamās pretinieces latvietēm būs Austrālijas duets Mariafe Artačo un Talika Klensija, cīņu pāriem aizvadot sestdien agri no rīta pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu