Parīzes "Saint-Germain" sezonu noslēdz ar zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komanda sezonu Francijas futbola čempionātā piektdien noslēdza ar zaudējumu.

Šīs sezonas čempione PSG izbraukumā ar rezultātu 1:3 (0:1) piekāpās "Reims" futbolistiem.

Vienīgos vārtus viesu labā guva talantīgais Kiljans Mbapē, kurš šosezon vietējā čempionātā pamanījās iesist 33 vārtus, kas ir par 11 vairāk nekā tuvākajam sekotājam Nikolā Pepē no "Lille" komandas.

Savukārt "Reims" labā piektdien izcēlās Abduls Babā, Matjē Kafaro un Pavlo Kavarria.

Zaudējumu pēdējā čempionāta kārtā piedzīvoja arī vicečempione "Lille", kas izbraukumā ar 1:3 (1:1) atzina "Stade Rennais" pārākumu. Uzvarētājiem divus vārtus iesita senegālietis M'Bajē Niangs.

Tikmēr trešajā vietā sezonu noslēgusī Lionas "Olympique" izbraukumā ar 3:2 (1:2) uzvarēja "Nimes" futbolistus. Uzvaru viesi nodrošināja vien pašās mača beigās, kad pa vārtiem guva Gnalī Kornē un Tangijs Ndombelē.

Kornē šajā cīņā izcēlās ar diviem precīziem sitieniem.

Savukārt pēdējā kārtā no automātiskas izkrišanas izglābās "Dijon" futbolisti, kuri savā laukumā ar 2:1 (0:1) pieveica "Toulouse". Tikmēr tās sīvākā konkurente "Caen" savu skatītāju priekšā ar 0:1 (0:1) piekāpās Bordo "Girondins".

Tādējādi automātiski uz otro līgu pēc šīs sezonas devušās "Guingamp" un "Caen", kamēr "Dijon" piedalīsies pārspēlēs ar "Lens" komandu. Automātiskas ceļazīmes uz augstāko līgu tikmēr ieguvušas "Metz" un "Brest".

Francijas čempionāta noslēgumā PSG ieguva 91 punktu 38 spēlēs, bet 75 punkti bija "Lille" kontā. Ar 72 punktiem sekoja Lionas "Olympique", turklāt šīs trīs komandas ieguvušas ceļazīmes uz UEFA Čempionu līgu. Ceturtā ar 66 punktiem tikmēr bija "Saint-Etienne", kas nākamajā sezonā startēs UEFA Eiropas līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu