Ostapenko pirms "French Open" pasaules rangā pakāpusies par vienu vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts svētdien, saglabā savu 12.pozīciju, kamēr Aļona Ostapenko pakāpusies par vienu vietu.

Abas Latvijas vadošās tenisistes šonedēļ turnīros nestartēja. Iepriekšējā nedēļā Ostapenko par 13.vietām atkāpās uz 40.pozīciju, bet tagad veikusi vienas pozīcijas kāpumu un ir 39.vietā.

Sevastova Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā tiksies ar Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu, kura rangā ir 107.vietā, bet šo sacensību 2017.gada čempione Ostapenko spēkosies ar titulēto baltkrievieti Viktoriju Azarenku, kura reitingā atrodama 43.pozīcijā.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā pakāpusies par vienu vietu un ieņem 268.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane par trim vietām pakāpusies uz 646.pozīciju.

Šajā nedēļā vadošās tenisistes gatavojās Francijas atklātajam čempionātam, tāpēc pasaules ranga pirmajā divdesmitniekā izmaiņu nav.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt otrā ir čehiete Karolīna Plīškova, bettrešo pozīciju ieņem rumāniete Simona Halepa. Uzreiz aiz pirmā trijnieka ir nīderlandiete Kiki Bertensa, kamēr piekto pozīciju ieņem vāciete Angelika Kerbere, aiz kuras ir cita čehiete Petra Kvitova.

Septītajā un astotajā vietā ir attiecīgi amerikāniete Sloeina Stīvensa un austrāliete Ešlija Bārtija, tālāk seko ukrainiete Jeļina Svitoļina. Visbeidzot pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa.

Šonedēļ Nirnbergas un Strasbūras WTA "International" sērijas turnīros uzvarēja attiecīgi Kazahstānas tenisiste Jūlija Putinceva un ukrainiete Dajana Jastremska. Putinceva par 11 vietām pakāpusies uz 28.pozīciju, bet Jastremska par desmit vietām pacēlusies uz 32.pozīciju.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko arī šonedēļ ir 52.pozīcijā, bet Sevastova saglabā 62.vietu, kamēr Marcinkēviča par vienu pozīciju pakāpusies uz 251.vietu. Visbeidzot Vismanei ir piecu pozīciju kritums uz 621.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu