Neveiksmīgu sezonu aizvadošais Gulbis rangā atguvis vienu vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis vienu vietu un ieņem 79.pozīciju.

Gulbim šī sezona nav bijusi veiksmīga, jo viņš tikai pirms nedaudz vairāk kā nedēļas pārtrauca desmit zaudējumu sēriju, tomēr svētdien Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā viņš pārliecinoši piekāpās norvēģu talantam Kasperam Rūdam. Divarpus mēnešu laikā latvietis guvis tikai vienu uzvaru un piedzīvojis 12 zaudējumus.

Šī gada sākumā Gulbis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam no ranga pirmā simta beigām ļāva pakāpties uz 83.pozīciju, bet pēdējā laikā ar panākumiem viņš nav izcēlies.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš saglabājis 655.pozīciju. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr šovasar rangā tiks atgriezta vecā sistēma, kur ATP punkti tiek piešķirti arī zemākās raudzes Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, tāpēc gaidāms, ka latvietis papildinās savu punktu bagāžu, turklāt rangā atgriezīsies arī citi Latvijas tenisisti.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā pirms Francijas atklātā čempionāta izmaiņas nav notikušas.

Pagājušā gada rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā.

Otrais joprojām ir Serbijas pārstāvim finālā zaudējušais spānis Rafaels Nadals, kamēr trešais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers. Viņam seko austrietis Dominiks Tīms un Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet sestais ir talantīgais grieķis Stefans Cicips, kamēr viņam seko japānis Kei Nišikori.

Astotais joprojām ir Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kuram seko argentīnietis Huans Martins del Potro, bet pirmo desmitnieku noslēdz amerikānis Džons Isners.

Pagājušās nedēļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīros Lionā uzvaru guva francūzis Benuā Pērs, bet Ženēvā nepārspēts palika Vācijas sportists Aleksandrs Zverevs, kurš pirms tam otrajā kārtā pieveica tieši Gulbi.

Gulbis šajā pavasarī atgriezās dubultspēļu rangā, kur pašlaik atrodas 337.vietā, pakāpjoties par vienu vietu, bet brāļi Jānis un Mārtiņš Podži ieņem attiecīgi 739. un 757.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu