Futbola izlases kandidātos iekļauj "Bayern" sistēmā esošo Ontužānu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšaviņš no "Twitter"/@FCBayernNews

Latvijas futbola izlases kandidātu lokā pirms 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm pirmo reizi iekļauts talantīgais pussargs Daniels Ontužāns, kurš attīstās slavenā Vācijas kluba Minhenes "Bayern" sistēmā.

"Ar nepacietību gaidām treniņnometni - paredzēti septiņi treniņi. Vēlamies progresēt ar katru spēli, izcīnīt kādus punktus un arī uzvaras," sacīja Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Uz valstsvienības nometni uzaicināti 26 spēlētāji, starp kuriem ir arī trīs potenciālie debitanti: 

  • 22 gadus vecais pussargs Mārtiņš Ķigurs (FK "Liepāja")
  • 19 gadus vecais pussargs Daniels Ontužāns (Minhenes "Bayern", Vācija)
  • 22 gadus vecais aizsargs Antonijs Černomordijs ("Riga FC").

Stojanovičs kopā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu nesen viesojās Vācijā pie Ontužāna, kurš pērn parakstīja trīs gadu līgumu ar "Bayern". Līdz šim viņš spēlējis kluba jauniešu komandās.

Kandidātu lokā iekļauts arī 2018. gada Latvijas labākais futbolists - uzbrucējs Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija). Viņš traumas dēļ nevarēja palīdzēt izlasei iepriekšējā sabraukumā.

Latvijas futbola izlase 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros 7. un 10. jūnijā Daugavas stadionā spēkosies attiecīgi ar Izraēlu un Slovēniju.

Šīs būs pirmās mājas spēles Latvijas izlasei ar jauno galveno treneri Stojanoviču, kurš martā tika oficiāli apstiprināts amatā.

Kvalifikācijas turnīra ievadā Latvija izbraukumā ar 1:3 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam viesos ar 0:2 atzina Polijas pārākumu.

Nākamie izlašu sabraukumi paredzēti septembrī, oktobrī un novembrī.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies apakšgrupas divas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu