Sevastova iekļūst "French Open" otrajā kārtā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova pirmdien sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta - pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu.

Sevastova pasaules rangā atrodas 12.vietā un ar šādu numuru viņa izlikta arī Francijas atklātajā čempionātā. Tikmēr Kumhuma ir pasaules 107.rakete.

Par otrās kārtas sasniegšanu viņa nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā viņa tiksies ar Mendiju Minellu no Luksemburgas (WTA 100.), kura pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzveica krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 44.), kura ir Sevastovas dubultspēļu partnere.

Sevastova maču sāka ar breiku, taču turpinājumā zaudēja savu servi, Kumhumai izlīdzinot rezultātu. Nepārliecinošā pretinieces serves un dubultkļūdas ļāva liepājniecei atņemt arī nākamās trīs taizemietes serves, Latvijas pirmajai raketei septītajā geimā nokārtojot uzvaru setā ar 6-1.

Otrajā setā Taizemes tenisiste nostabilizēja savu servi, turklāt trešajā geimā nobreikoja Sevastovu, panākdama 2-1. Sestajā geimā Sevastova grūtā cīņā ar piecām breikbumbām salauz Kumhumas pretestību, izlīdzinādama rezultātu.

Devītajā geimā pretiniecei bija iespēja atgūt viena breika pārsvaru, taču Latvijas tenisiste atspēlēja vienu breikbumbu un nosargāja savu servi. Jau nākamajā geimā Sevastova panāca 40:0 pie pretinieces serves un realizēja pirmo mačbumbu, noslēgdama spēli ar uzvaru.

Abas tenisistes iepriekš bija tikušās vienu reizi - 2013.gadā Oklendas WTA turnīra kvalifikācijā uzvaru guva Sevastova.

Latvijas pirmā rakete šosezon 24 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz ceturtajai kārtai.

Savukārt Kumhuma karjeras laikā guvusi divus WTA titulus, turklāt abi bija pērn novembrī Āzijā. Pasaules rangā viņas rekords ir 66.vieta, ko viņa sasniedza arī pagājušā gada novembrī. Šosezon 25 gadus vecā tenisiste augstākajā līmenī spēlējusi maz un pasaules tūrē zaudējusi visos piecos mačos.

Taizemes tenisiste Francijas atklātajā čempionātā tālāk par pirmo kārtu nav tikusi ne reizi.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis.

Francijas atklātā čempionāta pamatsacensības ilgs līdz 9.jūnijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu