Pagājušā gada "French Open" čempions Nadals izcīna uzvaru turnīra ievadā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušā gada uzvarētājs spānis Rafaels Nadals pirmdien Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-2, 6-1, 6-3 droši pārspēja vācieti Janniku Hanfmanu, kurš pamatturnīrā iekļuva pārvarot kvalifikāciju.

Nadals, kurš ir otrā pasaules rakete, nākamajā kārtā tiksies ar vācieti Janiku Madenu, kurš ATP rangā ieņem 114.pozīciju. Abi tenisisti iepriekš savstarpējus mačus nav aizvadījuši.

Uzvaras gadījumā Nadals trešajā kārtā, visticamāk, tiksies ar beļģieti Dāvidu Gofēnu (ATP 29.).

Zīmīgi, ka šī turnīra laikā Nadals svinēs savu 33.dzimšanas dienu.

Negaidītu zaudējumu piecu setu cīņā ar 6-4, 6-4, 3-6, 2-6, 5-7 piedzīvoja Daniils Medvedevs (ATP 14.), kurš piekāpās francūzim Pjēram Igo Ebēram (ATP 42.).

Pašmāju tenisists Ernests Gulbis šī turnīra pirmajā kārtā atziņa jaunā dāņu talanta Kaspera Rūda pārākumu ar 2-6, 6-7 (2:7), 0-6.

Dāmu turnīrā bijusī pirmā pasaules rakete dāniete Karolīna Vozņacka pirmdien pirmajā kārtā cieta pārsteidzošu zaudējumu Krievijas tenisistei Veronikai Kudermetovai.

Planētas 13.rakete Vozņacka pirmdien ar 6-0, 3-6, 3-6 piekāpās Kudermetovai, kura rangā ir 68.vietā.

Bijusī pasaules ranga līdere jau iepriekš no šī turnīra ir izstājusies, kad sākotnēji viņai bija izdevies gūt vadību un pēc aizvadītā pirmā seta viss liecināja, ka tenisiste šogad turnīrā spēlēs arī nākamajās kārtās, tomēr tika ciests zaudējums.

Dāniete otrajā setā pieļāva desmit nepiespiestās kļūdas, kas lielā mērā izšķīra gan seta, gan arī visa mača likteni. Pērn viņa spēja aizcīnīties līdz turnīra astotdaļfinālam.

Tikmēr 22 gadus vecā Krievijas tenisiste neslēpa prieku par gūto uzvaru. "Sākotnēji biju nedaudz satraukusies, bet vēlāk nomierinājos un koncentrējos katram geimam. Spēlēju geimu no geima un centos būt agresīvāka," uzvarēto spēli komentēja Kudermetova.

Talantīgā krieviete nākamajā kārtā sacentīsies ar kazahstānietes Zarinas Dijasas (WTA 99.) un francūzietes Odrijas Albī (WTA 289.) pāra uzvarētāju.

Francijas atklātā čempionāta otrajai kārtai kvalificējusies austrāliete Ešlija Bārtija (WTA 8.), kura pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 72.).

Savukārt Igaunijas sieviešu tenisa otrā rakete Kaija Kanepi (WTA 88.) divos setos ar 7-5, 6-1 negaidīti tika galā ar vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 18.). Viņai otrajā kārtā būs jāspēkojas ar ķīnietes Šuajas Džanas (WTA 50.) un amerikānietes Varvaras Lepčenko (WTA 129.) spēles uzvarētāju.

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 12.) Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 pārspēja Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu (WTA 107.), bet Aļona Ostapenko otrdien (WTA 39.) tiksies ar baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 43.)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu