M.Dukurs: Gūgenbergers mūsu komandā aizstās Rodžeru Lodziņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Austrietis Matīass Gūgenbergers Latvijas skeletona komandā aizstās līdzšinējo treneri Rodžeru Lodziņu, sarunā ar TVNET pastāstīja Martins Dukurs.

Par austrieša Gūgenbergera pievienošanos Dukuru komandai mediji ziņoja pirmdien. Austrietis Pasaules kausa (PK) apritē startēja no 2006. līdz 2018.gadam. Viņš piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs, labāko rezultātu sasniedzot 2010.gadā Vankūverā, kur tika izcīnīta astotā vieta. 2016.gadā Gūgenbergers izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu komandu sacensībās.

"Matīass būs atbildīgs par sliecēm un treniņiem trasē. Viņš nomainīs Rodžeru Lodziņu. Pamēģinājām sadarboties gan pērnajā Eiropas, gan pasaules čempionātā. Iepatikās. Viņš kopā ar mums dosies uz visiem PK posmiem. Jau tagad aktīvi strādā - organizē treniņnometnes, mēģina sarunāt treniņu laikus Altenbergā," pastāstīja pasaulē titulētākais skeletonists.

Jaunākais no brāļiem Dukuriem arī atklāja, ka viņam ar veselību viss esot kārtībā, bet ārsti rekomendējuši atpūtu. 

"Uztaisīju magnētisko rezonansi, neparādīja nekādas problēmas. Ārsti gan teica, lai atpūšos. To arī godprātīgi daru. Jau bija piedāvājums uzspēlēt hokeju, bet atteicu. Vienu dienu pamēģināju uzlikt sev slodzīti - jutos labi. Tas nozīmē, ka jau nometnes sākumā būšu gatavs trenēties ar pilnu jaudu," pastāstīja M.Dukurs.

M.Dukurs ir seškārtējs pasaules čempions skeletonā un seškārtējs Pasaules kausa ieguvējs, kā arī desmit gadus pēc kārtas triumfējis Eiropas meistarsacīkstēs. Tāpat viņa kontā ir divas olimpisko spēļu sudraba godalgas.

Savukārt Tomass Dukurs ir 2016.gada Eiropas čempions, titulu izcīnīja kopā ar brāli. Viņa krājumā ir arī vairākas medaļas Eiropas čempionātos, pasaules čempionātā un Pasaules kausa ieskaitēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu