EP ievēlētais Lietuvas basketbolists Marčuļonis atteiksies no mandāta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas basketbola leģenda Šarūns Marčuļonis
Lietuvas basketbola leģenda Šarūns Marčuļonis Foto: AP/Scanpix

Lietuvas basketbola leģenda Šarūns Marčuļonis, kurš ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP) no valdošās Zemnieku un zaļo savienības saraksta, nolēmis atteikties no mandāta.

Zaļzemnieku otrdien izplatītajā paziņojumā Marčuļonis norādījis, ka vēlas veltīt vairāk laika Lietuvā sāktajiem projektiem jaunatnei, kā arī karjeru beigušajiem sportistiem.

"Priekšvēlēšanu kampaņas laikā kopā ar Lietuvas Zemnieku un zaļo savienību sāktie projekti, kas saistīti ar jaunatni un karjeru beigušajiem sportistiem, ieguvuši paātrinājumi un izpelnījušies lielu sporta federāciju interesi. Parādījušās arī izglītības iestādes, kas īstenos pirmos projektus, kuru uzdevums ir veicināt, lai bērni kustas, - tiks iekārtoti īpaši bērnu laukumiņi, kurus mēs esam nosaukuši par "spēka saliņām"," sacījis Marčuļonis.

Viņš uzsvēris, ka, vērtējot EP vēlēšanu rezultātus, ir redzams, ka EP koncentrēsies uz ES vērtībām, ES vienotības saglabāšanu, tāpēc darbam ES nepieciešami ļoti pieredzējuši politiķi.

Marčuļonis piebildis, ka uzskata par prioritātēm Lietuvas iedzīvotāju veselības uzlabošanu, skolēnu aktivitātes, un, darbojoties Lietuvā, būšot noderīgāks savai valstij.

Marčuļonis "zaļzemnieku" sarakstā bija otrais. Viņam atsakoties no mandāta, to iegūs Seima Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Stasis Jakeļūns, kurš sarakstā bija astotais, bet vēlētāju atbalsts reitinga balsošanā ļāva viņam pakāpties uz trešo vietu.

No "zaļzemnieku" saraksta EP ievēlēts arī līdzšinējais eirodeputāts Bronis Rope, kurš bija saraksta līderis. Līdz ar to "zaļzemniekiem" EP būs divi deputāti.

Marčuļonis, kurš pašlaik ir 54 gadus vecs, 1988.gadā PSRS izlases rindās kļuva par olimpisko čempionu, bet vēlāk pavadīja septiņas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Viņš bija viens no pirmajiem eiropiešiem šajā pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu