E-sporta basketbola izlasei otrā spēle - ar Igauniju

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas E-sporta basketbola izlase
Latvijas E-sporta basketbola izlase Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 1. jūnijā, plkst. 17.00, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, festivāla "HyperTown RIX"  ietvaros tiks aizvadīta e-sporta basketbola spēle starp Latvijas un Igaunijas valstsvienībām, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šī būs otrā Latvijas e-basketbola valstsvienības spēle, bet pirmā, kuras laikā abas komandas atradīsies vienā telpā un sacentīsies klātienē. Spēles gaitu pasākuma vietā un tiešraidē (BESL Pro youtube.com vai "Twitch" kontā) komentēs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēlētāja Kitija Laksa un Igaunijas pārstāvis Madis Šumanovs.

Pirmo e-basketbola spēli Latvijas izlase aizvadīja 23. martā minisērijā līdz 2 uzvarām pārspējot Lietuvas izlasi ar 2:0 (73:30 un 80:47). Šoreiz uzvarētājs tiks noskaidrots vienā spēlē, kuras garums būs 32 minūtes (4x8).

Latvijas E-sporta basketbola izlase
Latvijas E-sporta basketbola izlase Foto: Publicitātes foto

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: "Basketbols ir ļoti bagāts, sagādājot jauniešiem iespējas izpausties dažādos veidos. Arī E-basketbols kļūst aizvien populārāks gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs un savstarpējās sacensības gan palīdzēs novērtēt sasniegto, gan motivēs pilnveidot prasmes."

Igaunijas Basketbola asociācijas prezidents Jāks Salumetss: "E-sports mūsdienās ir ļoti populārs un tam ir ļoti liels sekotāju skaits. Mūsu, Basketbola asociācijas, galvenais uzdevums ir iesaistīt un tuvināt jauniešus basketbolam." 

"HyperTown RIX" ir Baltijas mēroga urbānās kultūras un e-sporta festivāls, kurš no 1.-2. jūnijam norisināsies Rīgā, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu