Viena no favorītēm Bertensa izstājas no "French Open"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Kiki Bertensa
Kiki Bertensa Foto: EPA/Scanpix

Planētas ceturtā rakete sieviešu tenisā Kiki Bertensa no Nīderlandes trešdien otrās kārtas mačā izstājās no Francijas atklātā čempionāta ("French Open").

Bertensa pirmajā setā bija iedzinējos ar 1-3 pret slovākieti Viktoriju Kuzmovu, sliktās pašsajūtas dēļ dueli neturpinot. Tādējādi WTA ranga 46.vietas īpašniece Kuzmova sasniegusi trešo kārtu.

"Man nav spēka, es nejūtos labi," medicīniskajam personālam teica Bertensa, kura nevarēs turpināt turnīru uz sava iecienītā māla seguma.

2016.gada pusfināliste Bertensa šomēnes uzvarēja Madrides WTA "Premier" turnīrā, kā arī šogad sasniedza Štutgartes un Romas sacensību pusfinālus, būdama viena no favorītēm Francijas atklātajā čempionātā.

Bez Bertensas no pirmā desmitnieka turnīru neturpina arī planētas piektā rakete Angelika Kerbere, kura sensacionāli zaudēja pirmajā kārtā, kā arī ranga sestais numurs Petra Kvitova, kura kreisās rokas savainojuma dēļ nemaz neuzsāka "French Open".

Vēl sieviešu turnīrā ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura ir planētas devītā rakete, bez cīņas kvalificējās trešajai kārtai, jo viņas tautiete Katerina Kozlova (WTA 67.) atteicās no dalības mačā.

Tāpat trešajā kārtā iekļuva bijusī pirmā pasaules rakete un 2016.gada čempione Garvinja Mugurusa, kura ar 6-4, 6-1 apspēlēja Johannu Lāšoni (WTA 172.) no Zviedrijas. Mugurusa un Svitoļina tiksies trešajā kārtā, kas abām būs devītā tikšanās reize kopš 2012.gada. Ukrainiete šajā laika posmā iekrājusi pozitīvu uzvaru bilanci 6-3.

Citā kortā beļģiete Elisa Mertensa (WTA 20.) divos setos ar 6-1, 6-3 pārspēja Diānu Parī (WTA 457.). Mertensa trešajā kārtā tiksies ar Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu (WTA 12.).

Uzvaru guva arī planētas septītā rakete, amerikāniete Sloeina Stīvensa, kura bija pārāka ar 6-1, 7-6 (7:3), uzveicot spānieti Mariju Teresu Torro. Stīvensa trešajā kārtā tiksies ar Polonu Hercogu (WTA 71.) no Slovēnijas.

Savukārt kaimiņu sportiste igauniete Kaija Kanepi (WTA 88.) ar 6-7 (4:7), 6-0, 7-5 pārspēja ķīnieti Šuaju Džanu (WTA 50.) un trešajā kārtā tiksies ar Krievijas talantīgo sportisti Veroniku Kudermetovu (WTA 68.).

Tāpat turnīra un pasaules otrā rakete Karolīna Pliškova ar 6-2, 6-2 bija pārāka pār slovākieti Kristīnu Kučovu (WTA 203.) un trešajā kārtā visticamāk tiksies ar Petru Martiču (WTA 31.) no Horvārtijas.

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova trešdien Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 6-4 uzvarēja Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu, kura rangā ieņem 100.vietu.

Tikmēr vīru turnīrā Francijas atklātā čempionātā otrajai kārtai trešdien ar stabilu sniegumu pāri ticis māla karalis Rafaels Nadals, viņam turnīra trešajā kārtā pievienosies arī šveicietis Rodžers Federers, grieķis Stefans Cicips un beļģis Dāvids Gofēns.

Otrā pasaules rakete spānis Nadals nedaudz vairāk kā divu stundu ilgajā mačā ar 6-1, 6-2, 6-4 pārspēja Vācijas tenisistu Janniku Madenu, kurš ATP rangā ieņem 114.pozīciju. Līdz ar to māla karalis trešajā kārtā tiksies ar beļģi Gofēnu.

Tikmēr Gofēns otrās kārtas spēlē ar 6-2, 6-4, 6-3 uzveica serbu Miomiru Kečmanoviču.

Abi tenisisti savā starpā ir tikušies četras reizes, kad 2017.gadā Nadals bija pārāks Madrides "ATP Masters 1000" un šāda paša līmeņa turnīrā Montekarlo.

Gofēns tajā gadā guva savu līdz šim vienīgo uzvaru pār Nadalu "ATP Finals" sezonas noslēguma turnīrā Lielbritānijā. Gadu vēlāk Barselonā uzvaru atkal guva Nadals.

Nadals uz sava iecienītā māla seguma izcīnījis 11 "French Open" čempiontitulus.

Trešās kārtas dalībniekiem pievienojies arī ranga trešais numurs Federers, kurš turnīra otrajā mačā ar 6-4, 6-3, 6-4 pārspēja vācieti Oskaru Oti, kurš reitingā ir 144.pozīcijā.

Federeru trešajā kārtā gaida mačs ar norvēģi Kasperu Rūdu, kurš rangā ir 63.pozīcijā. Rūds pirmajā kārtā apturēja Latvijas pirmo raketi Ernestu Gulbi.

Zīmīgi, ka laikā, kad 1999.gadā Federers debitēja "French Open" pamatturnīrā, Rūda tēvs Kristians aizkļuva līdz šī turnīra trešajai kārtai.

Federers karjeras laikā izcīnījis 20 "Grand Slam" titulus, bet tikai viens no tiem gūts Francijā.

Tāpat nākamo kārtu sasniedzis arī 2015.gada čempions Stans Vavrinka no Šveices. Planētas 28.rakete otrajā kārtā ar 6-1, 6-4, 6-0 sagrāva čīlieti Kristianu Garinu, kurš rangā ieņem 37.vietu.

Savukārt pasaules sestā rakete grieķis Stefans Cicips ar 4-6, 6-0, 6-3, 7-5 pārspēja bolīvieti Hugo Deljenu, kurš atrodas pasaules rangā ieņem 86.pozīciju.

Cicips trešajā kārtā tiksies ar spāņa Roverto Karvaljesa Baenas (ATP 76.) un serba Filipa Krajinoviča (ATP 60.) pāra uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu