"Blues" panāk izlīdzinājumu Stenlija kausa finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sentluisas "Blues" hokejisti
Sentluisas "Blues" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Sentluisas "Blues" komanda trešdien pirmo reizi vēsturē svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijas mačā, panākot izlīdzinājumu sērijā.

"Blues" viesos ar 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

Visi vārti pamatlaikā tika gūti spēles pirmajās 15 minūtēs. Vispirms mājinieku Čārlijs Koils piektajā minūtē vairākumā pēc piespēles no galalīnijas trieca ripu vārtos, bet četras minūtes vēlāk pēc Roberta Bortuco metiena no asa leņķa ripa rikošetā atrada ceļu "Blues" cietoksnī.

Nepagāja ne minūte, kad "Bruins" atkal bija vadībā - Jūakims Nūrdstrems saņēma ripu pretī vārtiem, apveda pretinieku vārtsargu un panāca 2:1. Tiesa, pēc četrarpus minūtēm rezultāts atkal bija neizšķirts, izgājienu divatā pret vienu aizsargu noslēdzot Vladimiram Tarasenko.

Pamatlaikā vairs vārti netika gūti, bet pagarinājums noslēdzās jau pēc nospēlētām nepilnām četrām minūtēm. Uzvaru viesiem atnesa zviedru aizsargs Kārls Gunnašons, kurš bija precīzs no zilās līnijas.

"Blues" vārtsargs Džordans Biningtons šajā duelī atvairīja 21 no 23 pretinieku mestajām ripām, bet Tūkam Raskam bija krietni vairāk darba - viņš tika galā ar 34 no 37 metieniem.

"Patīkami atgriezties mājup ar uzvaru un turpināt strādāt. Labprāt būtu guvis vārtus jau trešajā trešdaļā, bet kāda tam tagad ir nozīme," pauda uzvaras vārtu autors Gunnašons.

"Pretinieki bija labāki," teica Rasks. "Protams, daudz ietekmēja Meta Grželčika trauma, jo divas trešdaļas spēlējām ar pieciem aizsargiem, vajadzēja vienkāršot lietas. Viņi pretēja cieši un nedeva mums vietu. Smaga spēle."

Sērijas trešā spēle notiks piektdien Sentluisā.

"Bruins" ir seškārtēja NHL čempione, iepriekšējo reizi Stenlija kausā uzvarēja pirms astoņiem gadiem. Savukārt "Blues" Stenlija kausa finālā atgriezusies pēc 49 gadu pārtraukuma un tīko pēc savas pirmās trofejas.

"Blues" ir vienīgā komanda no pirmās līgas paplašināšanās 1967.gadā, kas nav tikusi pie Stenlija kausa. Savās pirmajās trīs finālsērijās "Blues" zaudēja visās 12 spēlēs.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu