Rodrigo Ābols: Pēc līguma parakstīšanas bija jāklusē kā partizānam (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases hokejists Rodrigo Ābols.
Latvijas hokeja izlases hokejists Rodrigo Ābols. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc līguma parakstīšanas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas "Panthers" Latvijas izlases uzbrucējam Rodrigo Ābolam šis fakts pusotru nedēļu bija rūpīgi jātur noslēpumā, oficiāli to paziņojot vien šīs nedēļas sākumā, spēlētājs pastāstīja sarunā ar portālu TVNET.

Debitanta līguma parakstīšanu uz diviem gadiem "Panthers" komanda un arī pats Ābols oficiāli izziņoja otrdien. Pirms tam uzbrucējs bija plānojis arī nākamsezon spēlēt Zviedrijas augstākās līgas (SHL) klubā "Orebro", kura sastāvā pagājušajā sezonā izcēlās ar 18 gūtiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Hokejists intervijā TVNET pastāstīja, ka sākotnēji ar viņu sazinājās kāds aģents, kurš Eiropā pārstāv daudzus NHL spēlētājus. Ar šo aģentu esot sazinājušies Floridas vienības pārstāvji, izrādot interesi par latvieša pakalpojumiem. 

Pēc minētā aģenta zvana jau nākamās dienas vakarā uz Ābola galda esot nonācis jaunais līgums. Šāda notikumu virkne likusi hokejistam šķirties gan no viņa līdzšinējā aģenta, gan "Orebro" kluba.

"Manā līgumā nav tāda punkta - ja kaut kas nesanāk, tad atgriežos Zviedrijā. Diezgan skarbi, bet esmu gatavs. Ja sevi apliecinu nometnēs, tad esmu NHL. Ja tas uzreiz neizdodas, tad braucu sevi pierādīt uz Amerikas Hokeja līgu (AHL). Ja kādu no pusēm kas neapmierina, tad līgumu var lauzt," pastāstīja 23 gadus vecais hokejists.

"Orebro" kluba pārstāvji esot bijuši priecīgi par Ābola jauno karjeras izaicinājumu. Viņam pašam gan esot bijis grūti pamest šo pilsētu, jo tur jau jutās kā mājās.

"Florida mani esot vērojusi jau divus gadus. Tagad tiek organizēts lidojums, jo jūnijā man jābūt jauno spēlētāju nometnē. Šis līgums arī pamainīja plānus saistībā ar lauztā pirksta operāciju, tāpēc to veic tik vēlu (Ābolam pirkstu operē ceturtdien, 30.maijā, - aut.)," sacīja sportists.

Sākotnēji "Orebro" kluba vadība vēlējusies, lai operāciju veic Zviedrijā, tāpat kā pirms gada. Jaunais līgums ieviesa korekcijas, jo Ābols vairs nebija šīs komandas spēlētājs. Tāpēc nolemts operāciju veikt Rīgā, bet to varēja darīt tikai pēc oficiālās līguma izziņošanas.

"Maija vidū atlidoju uz Rīgu no pasaules čempionāta, bet jau nākamajā dienā zvanīja aģents, informējot par interesi no Floridas. Čempionāta laikā viņi nedrīkstēja paziņot par līguma noslēgšanu. Vasaru pavadīšu Rīgā, tāpēc arī operāciju nolēmu veikt šeit. Ķirurgs bija atvaļinājumā - arī tāpēc bija jāgaida. Sanāca ilgāk nekā gribēju. Pusotru nedēļu bija neziņa," klāstīja Ābols.

"Parakstīju līgumu ar Floridu, bet pēc tam bija jāklusē kā partizānam. Situācija bija stulba. Gribēju visiem godīgi pateikt, kāpēc ar draudzeni braucam prom no Erebrū, bet nedrīkstēju. Tēvs, tuvākie ģimenes locekļi, protams, zināja. Pārējiem stāstīt nedrīkstēju. Jo mazāk dienu palika, jo grūtāk bija to noslēpt. Erebrū avīzes jau pāris dienas ziņoja, ka dodos uz NHL."

"Orebro" paspārnē Ābols bija iepriekšējās divas sezonas. Kopumā viņš SHL aizvadījis 73 spēles, kurās guvis 18 vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles. Vēl aizvadītajā sezonā latvietis ar klubu pagarināja līgumu uz divām sezonām, bet šajā komandā viņš vismaz tuvākajā laikā nespēlēs un dosies uz Ziemeļameriku.

Pirms pievienošanās "Orebro" komandai Ābols divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Portlendas "Winterhawks" un Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Akadijas/Batērstas "Titan".

Savukārt pirms došanās uz Ziemeļameriku Ābols pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo". Ābols KHL aizvadījis 14 cīņas, kurās guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

2016.gada vasarā Ābolu NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu