"Rockets" varētu aizmainīt Polu

CopyDraugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens (no kreisās) un Kriss Pols
Džeimss Hārdens (no kreisās) un Kriss Pols Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Hjūstonas "Rockets" ģenerālmenedžeris Derils Morijs apsver iespēju aizmainīt vienu no saviem līderiem, saspēles vadītāju Krisu Polu, vēsta ESPN.

ESPN apskatnieks Eidrians Vodžnarovskis vēsta, ka "Rockets" šajā vasarā gatavojas būt agresīva spēlētāju tirgū un no tās sastāva vienīgais, kurš netiek pieminēts maiņas darījumos, ir komandas līderis Džeimss Hārdens.

Pola vārds šobrīd tiek saistīts ar viņa drauga un līgas superzvaigznes Lebrona Džeimsa pārstāvēto Losandželosas "Lakers" vienību. Hjūstonas komanda pieļauj iespēju maiņas darījumā iekļaut Polu, ja "Lakers" šķirtos no sava ceturtā numura šī gada NBA draftā, tai pievienojot kādu spēlētāju, kurš spētu palīdzēt Hārdenam veidot spēli.

Amerikāņu saspēles vadītājs, kuram nesen apritēja 34 gadi, NBA tika draftēts 2005.gadā, bet šobrīd viņam ir līgums vēl uz trim gadiem. Tas paredz, ka nākamajā sezonā viņš saņems 38,5 miljonus dolāru (34,6 miljonus eiro), bet gadu vēlāk viņa atalgojums pieaugs vēl par 2,9 miljoniem dolāru (2,6 miljoniem eiro), bet noslēdzošais līguma gads Polam būs visienesīgākais, tajā nopelnot 44,2 miljonus dolāru (39,7 miljonus eiro).

Komandas īpašnieks Tilmens Fertita sezonas noslēguma preses konferencē norādīja, ka vienības vadība ir informēta par to, kas no viņiem tiek sagaidīts nākamajā sezonā.

"Esmu runājis ar komandas treneriem un menedžeri - viņi zina, ka nākamajā sezonā es vēlos, lai komanda kļūtu labāka," sacīja Fertita. "Ja mēs varam padarīt mūsu komandu labāku tieši spēlētāju ziņā, tad tā arī darīsim, tas pats attiecas arī uz treneru korpusu."

Pols šosezon NBA aizvadīja savu 13.sezonu, bet regulārajā čempionātā vidēji laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā caurmērā izcēlās ar 15,6 punktiem, 4,6 izcīnītām bumbām zem groziem un 8,2 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 11 izslēgšanas mačos viņš vidēji spēlē guva 17 punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas un 5,5 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Šosezon Pola rezultativitāte ar iepriekšējiem gadiem nedaudz kritās, tāpat saspēles vadītājs jau otro sezonu pēc kārtas aizvadīja vien 58 no 82 regulārās sezonas spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu