Smaiļotājs Rumjancevs sasniedz Pasaules kausa posma pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vadošais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs piektdien Vācijā droši sasniedza Pasaules kausa kanoe airēšanā otrā posma pusfinālu 200 metru distancē.

Savā priekšsacīkšu braucienā Rumjancevs distanci veica 36,208 sekundēs, kas bija ceturtais labākais rezultāts un viņam kā pēdējam ļāva automātiski iekļūt pusfinālā. Tas notiks sestdien.

Tikmēr 1000 metru distancē smaiļotājs Aldis Vilde savā braucienā bija trešais un arī droši sasniedza pusfinālu, kurā iekļuva pieci labākie. Pusfinālu piektdien šajā pašā distancē sasniedza arī kanoe airētājs Aivis Tins, kurš gan savā priekšbraucienā bija tikai septītais, bet ar uzrādīto laiku bija pietiekami nākamās kārtas sasniegšanai. Šie abi Latvijas sportisti pusfinālus aizvadīs jau piektdien.

Tāpat Vilde vēlāk sasniedz pusfinālu 500 metru distancē, kur savā priekšbraucienā bija otrais, kas ļāva sasniegt nākamo posmu.

Pagājušajā nedēļā Polijā notikušajā sezonas pirmajā posmā 33 gadus vecais Rumjancevs savā kroņa disciplīnā 200 metros izcīnīja desmito vietu. Viņš ir 2017.gada pasaules vicečempions, kā arī guvis divas bronzas Eiropas čempionātos. Savukārt 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latvijas sportists izcīnīja augsto piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu