"Daugavpils" aizraujošā spēlē pārspēj "Liepāju"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Daugavpils" futbolisti
"Daugavpils" futbolisti Foto: Facebook/BFC Daugavpils

"Daugavpils" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 1:0 (1:0) pieveica "Liepāju".

Līdz ar to Daugavpils komanda pārtraukusi trīs zaudējumu sēriju, kamēr "Liepājai" pirms sestdienas cīņas bija trīs uzvaras pēc kārtas.

Spēle gan sākās diezgan mierīgā gultnē, lai "Daugavpils" futbolisti pāris reizes saasināja situāciju pie viesu vārtiem. Latgales komandai lieliska iespēja atklāt cīņas rezultātu bija 30.minūtē, tomēr mājinieku rezultatīvais uzbrucējs Vugars Askerovs trāpīja pa vārtu pārliktni.

Pēc šādiem notikumu pavērsieniem Latgales komanda aktivizējās un pirmā puslaika beigās tai bija vēl pāris labas iespējas gūt vārtus, turklāt vienā no tiem lielisku reidu veica Askerovs, kurš, apspēlējot pāris "Liepājas" aizsargus, no dažu metru attāluma tomēr nespēja raidīt bumbu mērķī.

"Liepāja" ar otro puslaiku centās pārņemt iniciatīvu, turklāt vienā no epizodēm laba iespēja gūt vārtus bija Jānim Ikauniekam. Tomēr bīstamāk uzbruka "Daugavpils", jo Maksims Toņiševs lieliski apspēlēja aizsargu, bet liepājniekus no vārtu zaudējuma glāba tikai vārtsarga Valentīna Raļkeviča meistarība. Likumsakarīgi tieši mājinieki atklāja dueļa rezultātu, jo 67.minūtē ar atkārtotu sitienu pa vārtiem atzīmējās kolumbietis Naisirs Karmona.

Cīņas turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, turklāt "Liepājai" neizdevās nopietni apdraudēt pretinieku vārtus, lai vismaz izrautu neizšķirtu.

Daugavpilieši pirms sestdienas mača bija zaudējuši trīs spēlēs pēc kārtas, kas no trešās vietas lika atkāpties uz septīto. Turpretī "Liepājai" pēc Aleksandra Starkova kļūšanas par galveno treneri bija trīs uzvaras pēc kārtas.

Iepriekšējā tikšanās reizē pārāki bija daugavpilieši, kuri viesos spēli uzvarēja ar 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laika otrajā minūtē guva Askerovs, kurš karjeras laikā pārstāvējis arī Liepājas komandas.

Labākais vārtu guvējs kurzemnieku rindās ar trim rezultatīviem sitieniem ir brazīlietis Dodo, bet "Daugavpils" labākā snaipera gods ar septiņiem gūtiem vārtiem pieder Askerovam, kurš dala labākā vārtu guvēja godu arī līgā.

Vēl sestdien "Skonto" stadionā vietējā valsts čempione "Riga" aizvada galvaspilsētas derbiju ar RFS. Cīņa vērojama "Best4Sport TV" kanālā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien šīs kārtas ievadā Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 2:1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu, kamēr "Metta" mājās ar 2:0 uzveica "Jelgavu". Tikmēr šo kārtu izlaiž "Ventspils" futbolisti.

Ar 14 spēlēs gūtiem 28 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 25 punktiem 13 mačos seko "Riga" komanda, kamēr trešā ar 22 punktiem 14 dueļos ir Jūrmalas "Spartaks". Tālāk ar 21 punktu seko "Valmiera Glass"/ViA, bet piekto vietu ar 20 punktiem ieņem "Ventspils". Sestā ar 19 punktiem ir "Daugavpils", kas par diviem punktiem apsteidz "Liepāju", astoto vietu ar 13 punktiem 15 mačos ieņem "Metta" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem 14 cīņās noslēdz "Jelgava".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu