Čempione "Warriors" izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Klejs Tompsons un Paskāls Sjakams
Klejs Tompsons un Paskāls Sjakams Foto: Reuters/ScanPix

Iepriekšējo divu gadu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" svētdien izlīdzināja rezultātu finālsērijā.

Finālsērijas otrajā spēlē "Warriors" izbraukumā ar rezultātu 109:104 (26:17, 28:32, 34:21, 21:24) pieveica Toronto "Raptors", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Sērijas nākamie divi mači notiks jau "Warriors" laukumā, trešajai cīņai norisinoties trešdien.

Uzvaru "Warriors" komandai nodrošināja Andrē Iguodala, kurš septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja svarīgu tālmetienu un panāca 109:104, kas "Raptors" basketbolistiem bija neatspēlējams deficīts.

"Iguodalas spēle otrajā puslaikā mūs iedvesmoja. Viņš spēlēja labi abos laukuma galos, paveikdams lielisku darbu," gandarīts par savas komandas spēlētāju bija "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers. "Andrē jau iepriekš finālsērijās pratis gūt grozus tieši svarīgos brīžos, un arī šoreiz viņa roka nenodrebēja."

Rezultatīvākais "Warriors" rindās ar 25 punktiem bija Klejs Tompsons, bet 23 punkti Stefanam Karijam, kamēr Dreimonds Grīns gandrīz izcēlās ar "triple-double" - 17 punkti, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Iguodala tikmēr guva astoņus punktus, bet "Warriors" joprojām spiesta spēlēt bez viena no saviem līderiem Kevina Duranta. "Warriors" komandā gan lielu lomu spēlēja rezervisti, jo ar traumām cīnījās Tompsons un Kevons Lūnijs, kamēr Karijs cīnījās ar dehidratāciju.

Tikmēr "Raptors" komandā ar 34 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Kavai Lenards, bet 17 punkti no rezervistu soliņa nākušajam Fredam Vanvlītam.

"Raptors" iekļuvusi savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cer izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu