Pasaules boksa sensācija Ruiss: Visi apšaubīja manas spējas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua un Endijs Ruiss
Entonijs Džošua un Endijs Ruiss Foto: Reuters/ScanPix

Meksikāņu bokseris Endijs Ruiss juniors kļūt par pasaules čempionu sapņojis jau kopš sešu gadu vecuma, bet nu tas piepildījies.

29 gadus vecais Ruiss sestdien Ņujorkā sarūpēja vienu no pasaules boksa lielākajām sensācijām - pirms cīņas uz papīra būdams absolūts pastarītis, viņš septītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica britu Entoniju Džošua.

Tādējādi viņš ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas smagsvaros.

Ruiss kļuvis par pirmo meksikāni, kurš kļuvis par boksa smagsvaru pasaules čempionu.

Endijs Ruiss
Endijs Ruiss Foto: Reuters/ScanPix

"Jau no sākuma visi apšaubīja manas spējas, it īpaši pirms šīs cīņas, bet šeit es esmu - pirmais meksikānis kā pasaules smagsvaru čempions," gandarījumu pauda Ruiss, kurš par Džošua pretinieku kļuva vien mēnesi pirms dueļa, jo iepriekš plānoto britu sāncensi Džerelu Milleru no ASV pieķēra dopinga lietošanā.

Trešajā raundā Ruiss pats pēc viena no Džošua sitieniem nonāca uz dēļiem, tomēr pēc tam tajā pašā raudā divreiz jau tika noguldīts brits.

"Tas mani padarīja stiprāku. Arvien vairāk gribēju izcīnīt uzvaru šajā cīņā," paša piedzīvoto nokdaunu komentēja Ruiss.

"Šobrīd vēlos vienkārši kārtīgi atzīmēt. Šie čempiontituli ir tas, par ko sapņoju jau kopš sešu gadu vecuma."

Džošua šī bija pirmā cīņa ārpus Lielbritānijas, bet sagaidāms, ka drīzumā abas puses būs vienojušās par revanša cīņu. Tā, visticamāk, notiks tieši britu zemēs.

Tikmēr Džošua noliedza apgalvojumus, ka viņš pretinieku būtu nenovērtējis.

"Ruiss ir labs bokseris ar gana spēcīgu sitienu. Visi, kuri iznāk pret mani cīnīties, demonstrē labāku sniegumu nekā ierasts," teica Džošua, kurš piedzīvoja pirmo zaudējumu 23 cīņās.

"Šī ir daļa no mana ceļa, un tas ir bokss. Man ir jāizanalizē situācija un no tās jāmācās. Nenonācām tik tālu, lai pēkšņi apstātos."

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta smagsvaros šobrīd pieder amerikānim Deontejam Vailderam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu