Briedis: Darīšu visu iespējamo, lai Latvija var lepoties (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Mairis Briedis drīzumā Rīgā gaidāmajā boksa cīņā darīs visu iespējamo, lai Latvija varētu lepoties.

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas abas pusfināla cīņas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) notiks 15. jūnijā "Arēnā Rīga".

Pirmajā pusfinālā spēkosies Juniers Dortikoss (Kuba) un Endrū Tabiti (ASV). Savukārt vakara galvenajā cīņā, kas būs turnīra otrs pusfināls, Briedis sacentīsies ar Kšištofu Glovacki (Polija).

"Nepacietībā gaidu otro iespēju iekļūt finālā. Cīnoties savu tautiešu priekšā, kad skatās visa pasaule, darīšu visu pēc iespējas labāk, lai padarītu Latviju lepnu," supersērijas organizatoru veidotajā intervijā stāsta Briedis.

"Vienmēr cenšos izpildīt to, ko treneri no manis prasa. Strādājam pēc mūsu plāna. Viss ir kārtībā, katru dienu jūtos arvien labāk," pastāstīja Latvijas bokseris.

Briedis supersērijas pirmajā sezonā ceturtdaļfinālā Rīgā pārspēja Maiku Peresu (Kuba), bet pusfinālā, kas arī notika "Arēnā Rīga", Latvijas bokseris piekāpās pasaules čempionam Oleksandram Usikam no Ukrainas.

Savukārt supersērijas otrajā sezonā Briedis ceturtdaļfinālā Čikāgā (ASV) pārspēja Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš arī pazīstams ar vārdu Norairs Mikaeljans.

"Ir lietas, kuras iemācos no katras cīņas. Protams, guvu mācību arī no tām (supersērijas) cīņām, lai kļūtu labāks."

"Viņš (Glovackis) ir ļoti labs bokseris ar ļoti spēcīgu sitienu. Mēs viens otram vēstījumu varēsim nodot ringā. Šobrīd svarīgākais ir koncentrēties uz sagatavošanās darbiem," izteicās Briedis.

Latvijas bokseris ir pārliecināts, ka Rīgā gaidāmajās cīņās būs redzams augstākā līmeņa bokss.

"Tas būs pasaules klases boksa šovs. Vienā vakarā vienā arēnā notiks divas mega cīņas. Turklāt būs arī iesildošās cīņas, kurās piedalīsies vietējie talanti, kuri gatavojas parādīt sevi no labākās puses lielajā boksa vakarā."

Latvijas bokserim tika vaicāts, kura pretinieku iekļūšanu viņš prognozē sev finālā, ja izdosies uzveikt Glovacki.

"Es allaž savā karjerā eju soli pa solim. Man nākamais solis ir pusfināla cīņa pret Glovacki. Tā ir vienīgā lieta, par ko šobrīd domāju. Kā jau teicu, darīšu visu, lai Latvija var lepoties."

"Man vissvarīgākais ir izbaudīt cīņu un noslēgt to bez traumām vai ko citu nevēlamu," piebilda Briedis.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 17 cīņās, visās gūstot uzvaru. Viņa kontā ir 13 panākumi ar pretinieka nokautu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET norādīja, ka supersērijas organizatori strādā pie tā, lai arī otrajā sezonā notiktu cīņa par pasaules čempiona jostām.

"Jautājums ir atklāts - pilnvērtīgās pasaules čempionu jostas parādīsies pirms pusfināliem vai pirms fināla. Tomēr ir skaidrs, ka jostas šogad tiks izcīnītas supersērijā."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu