"Mavericks" kluba vadība ar Porziņģi priekšgalā plāno veidot lielo trijnieku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" vadība šajā vasarā plāno izveidot lielo trijnieku, kas sastāvētu no talantīgā Lukas Dončiča, Latvijas basketbola zvaigznes un vēl kāda spēlētāja, vēsta Ziemeļamerikas mediji. 

Jau iepriekš "Mavericks" pārstāvji neslēpa, ka komandas nākotni cer saistīt ar Porziņģi un Dončiču, viņiem pievienojot vēl kādu augstākās raudzes basketbolistu, tādējādi izveidojot tā saukto lielo trijnieku. 

Porziņģis ar Dončiču varētu būt viens no spēcīgākajiem tandēmiem visā līgā. Tā uzskata vairāki rūdītākie Ziemeļamerikas basketbola apskatnieki, bijušie basketbolisti. 

Lai izveidotu komandu, kas reāli iesaistītos cīņā par NBA čempiontitulu, nepieciešams piesaistīt kādu augstākās raudzes trešo spēlētāju. Vairāki vārdi jau izskanējuši, bet pagaidām tikai tenku līmenī. 

Ar "Mavericks" tiek saistīts Milvoki "Bucks" saspēles vadītājs Malkolms Brogdons, kurš aizvadīja savas karjeras labāko sezonu. Viņš teicami redz laukumu, ar augstu precizitāti uzbrūk no tālās distances un pietiekami labi darbojas aizsardzībā, kas nav tik spēcīga kā Dončičam. 

Kā vēl viens pretendents nokļūšanai Dalasas komandā tiek minēts Filadelfijas "76ers" vieglais uzbrucējs Tobiass Hariss, kurš varētu iederēties Rika Kārlaila basketbola redzējumā. Hariss ir apveltīts ar labu metienu, lai gan sezonas izskaņā viņš zaudēja precizitāti no tālās distances. 

26 gadus vecais spēlētājs labi cīnās par atlēkušajām bumbām. Šajā sezonā vidēji zem groziem savāca 7,9 bumbas. Tomēr par viņa vājāko vietu tiek uzskatīta spēle aizsardzībā. 

Ar "Mavericks" komandu tiek saistīts vēl viens "Bucks" pārstāvis Kriss Midltons, kurš varētu pretendēt uz maksimālo līgumu, kādu Dalasas vienība, visticamāk, piedāvās arī Porziņģim. 

Midltons šosezon bija viens no "Bucks" komandas līderiem un veiksmīgas spēles panākuma atslēgām. Vidēji mačā viņš guva 18,3 punktus, savāca 6,0 atlēkušās bumbas un veica 4,3 rezultatīvas piespēles. 

27 gadus vecais vieglais uzbrucējs ir daudzpusīgs spēlētājs ar labu aizsardzību. Viņš mēdz segt pretinieku līderus. Tieši Midltons tiek uzskatīts par reālāko pretendentu nonākšanai "Mavericks" komandā. 

Visiem šiem basketbolistiem gan nāktos maksāt prāvas naudas summas. "Mavericks" šobrīd ir aktīvā darba fāzē, meklējot komandas sastāvam papildinājumu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu