Slavenais Dacjuks paraksta līgumu ar dzimtās pilsētas klubu "Avtomobilist"

CopyDraugiem X Whatsapp
Pāvels Dacjuks
Pāvels Dacjuks Foto: SIPA/Scanpix

Pieredzējušais krievu uzbrucējs Pāvels Dacjuks parakstījis viena gada līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist", pavēstījuši turnīra rīkotāji.

Iepriekšējās trīs sezonas 40 gadus vecais Dacjuks pavadīja citā KHL komandā Sanktpēterburgas SKA, bet pēc aizvadītās sezonas krievs kļuva par brīvo aģentu. Bija spekulācijas, ka viņš pat varētu atgriezties Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Detroitas "Red Wings", tomēr šāds scenārijs nepiepildījās. Tā vietā uzbrucējs nolēmis atgriezties dzimtajā pilsētā un pievienoties "Avtomobilist".

"Avtomobilist" komanda iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā bija Austrumu konferences labākā komanda, bet Gagarina kausa konferences pusfinālā piekāpās Ufas "Salavat Julajev".

Tieši Jekaterinburgā Dacjuks savulaik sāka savu karjeru, bet pēc tam vienu sezonu uzspēlēja Kazaņas "Ak Bars", turpinājumā veiksmīgi iekarojot NHL. Šā turnīra regulārajā čempionātā krievs 953 spēlēs guvis 314 vārtus un veicis 604 rezultatīvas piespēles, kamēr Stenlija kausā viņa kontā 157 cīņās 42 vārti un 71 rezultatīva piespēle.

Kopā ar "Red Wings" komandu Dacjuks 2002. un 2008.gadā izcīnīja Stenlija kausu.

Savukārt 2016.gadā Dacjuks atgriezās Krievijā un pievienojās SKA, ar ko 2017.gadā ieguva Gagarina kausu. Iepriekšējā sezonā viņš regulārajā čempionātā 54 spēlēs guva 12 vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles, kamēr Gagarina kausā viņa kontā 12 mači, vieni vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Kopumā KHL regulārajā čempionātā Dacjuks 166 spēlēs guvis 43 vārtus un veicis 104 rezultatīvas piespēles, bet Gagarina kausā viņa kontā 34 mači, astoņi vārti un 14 rezultatīvas piespēles.

Dacjuks ir pagājušā gada olimpisko spēļu čempions, kā arī 2012.gada pasaules čempionāta zelta medaļas ieguvējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu